Foto: Marco Freriks

Grote Gelderse kermis

Arnhem - Rondom het Gelredome stadion in Arnhem heeft een groep van 60 kermisexploitanten een kermis opgebouwd. Kermisliefhebbers kunnen er terecht van 31 juli tot en met 23 augustus.

"Doordat er zoveel ruimte is, kunnen de voorschriften van het RIVM nageleefd worden. Zo is de mobiele pretfabriek geheel omheind door een hekwerk. Je loopt over een grote kermis die ruim opgesteld is zonder extra beperkingen. Wel zijn er een toegangscontrole met desinfectiepunten en een verplichte looproute. Langs het bonte lint van geuren en kleuren en duizenden lampjes staat er voor elk wat wils zoals de FireBall, de Fun Factory voor de kleintjes en de RaceO Rama die vorige week nieuw in Tilburg stond dus een echte Gelderse primeur en een absolute sensatie van formaat!", aldus de organisatie. "Maar er is meer zoals de Booster, een groot spookhuis, een mega achtbaan en natuurlijk de draaimolen."

"In Nederland gaan veel kermissen niet door omdat de meeste kermispleinen te weinig ruimte hebben. Veel exploitanten worden bedreigd in hun voortbestaan. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat deze eeuwenoude traditie niet verloren gaat. Zodat mensen hun levenswerk niet kwijtraken en dat wij met onze kinderen en kleinkinderen kunnen blijven genieten."

Naast de kermis is volop parkeergelegenheid.

De kermis is dagelijks open van 13.00 tot 23.00 uur. Publiek kan zonder reserveren naar binnen. Voor meer informatie en actie: www.facebook.com/megakermisarnhem

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden