Kunst in kerkje Persingen

Persingen - Vier kunstenaars tonen zaterdag 15 en zondag 16 augustus hun werk in het kerkje in Persingen. Het betreft keramische objecten (Joke Jacobs), schilderijen (Jacqueline Engels en Nol Reuser) en stenen beelden (Nicolette Biessels). Open beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis en de kunstenaars lichten hun werk ter plekke toe.

Schilderijen

De mens is een regelmatig terugkerend element in het werk van Jacqueline Engels. Niet altijd heel expliciet, maar vaak in de vorm van silhouetten en schaduwen. Die geeft ze weer met verschillende materialen, verfsoorten en technieken. Door aan meerdere doeken tegelijk te werken, blijft Jacqueline met een frisse blik kijken en neemt ze gemakkelijker risico’s. Toeval en intuïtie spelen dus ook een grote rol bij de totstandkoming van haar werk.

Met het experimenteren met onder meer olie, acryl, aquarellen, pastels en collages straalt het werk van Nol Reuser vrolijkheid en levensvreugde uit. Sinds zijn pensionering als docent tekenen werkt Nol dagelijks in zijn atelier in Lith. Zijn kleurrijke schilderijen, zowel figuratief als abstract, zijn veelvuldig te zien tijdens groeps- en individuele exposities in binnen- en buitenland.

Keramiek

Het werk van Joke Jacobs toont een grote verscheidenheid in glazuren, technieken en onderwerpen. Joke volgt workshops raku- en veldstoken en experimenteert veelvuldig met glazuren. Haar handgevormde keramische vazen, schalen, abstracte en figuratieve objecten zijn regelmatig te zien op kunst- en keramiek-tentoonstellingen.

Stenen beelden

Bij de stenen beelden van Nicolette Biessels ligt het zwaartepunt op een figuratieve weergave van het vrouwelijk lichaam. In haar werk vormen ruwe oppervlaktes van de steen vaak een contrast met de glooiende lijnen van het menselijke lijf, waarbij de ‘zachte’ vrouwelijke lijnen juist uitnodigen tot een aanraking. Tijdens de expositie zijn beelden van onyx, serpentijn, albast en Belgisch hardsteen te zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden