Werk van Nijmegenaar Rob Verwer .
Werk van Nijmegenaar Rob Verwer . (Foto: )

Werk Nijmegenaren op internationale expositie

Nijmegen/Kranenburg - Deze zomer zijn in het Duitse stadje Kranenburg en in het plaatselijke Museum Katharinenhof werken te zien van 19 Duitse en Nederlandse kunstenaars. De expositie biedt naast schilderijen en tekeningen ook sculpturen, installaties en gedichten. Daaronder ook werken van de Nijmeegse kunstenaars Rob Verwer en Meg Mercx, beiden woonachtig in het Willemskwartier.

Verwer is gefascineerd door techniek, Mercx door de mens. "Ons werk is opgenomen in diverse particuliere en openbare collecties. Daarnaast ontwikkelen we kunst- en educatieprojecten op maat. Het thema van onze beide werken in Kranenburg is milieu en recyclen. Steeds opnieuw proberen we dit onder de aandacht te brengen. Niet alleen om de toeschouwer maar juist ook om onszelf alert te houden", aldus Mercx.

De installatie van Verwer gaat over recyclen en beweging en is opgebouwd uit fietswielen die door het publiek aan het draaien worden gebracht. De installatie van Mercx verhaalt over mens, milieu en letterlijk de vergankelijkheid en is gemaakt met 2400 stukjes gerecycled en biobased plastic.

"Belangstellenden kunnen een wandeling maken langs het onverwachte en het onbekende, een ontdekkingstocht waar toeval een bijzonder verband legt tussen kunst en omgeving."

www.museumkatharinenhof.de

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden