Wandelen langs poëzie in de benedenstad

Nijmegen - Tot 1 september blijft het Poëziecentrum, gevestigd in bibliotheek Mariënburg, nog gesloten voor bezoek en activiteiten, uitgezonderd individuele bezoekers die op afspraak komen. Maar buiten kan er op zaterdag 22 augustus met gids Meja Spaargaren gewandeld worden langs poëzie. Ze staat buiten vóór de bibliotheek de deelnemers op te wachten. Start om 11.00 uur.

De deelnemers lopen door de Nijmeegse binnenstad langs historische plekken waar dichters inspiratie vonden voor een gedicht. Sommige gedichten zijn opgenomen in de Literaire Bakens van de stad, zoals het onlangs onthulde ‘Oude huizen aan de Kade’ van Augusta Peaux uit 1926. De andere gedichten worden voorgelezen.

Er is plaats voor maximaal vijf deelnemers en een verplichte aanmelding. Aanmelden via tel. 06- 53856040 of poëziecentrumnederland@gmail.com.

Deelname kost € 10,00 (inclusief gids, route en gedichtenbundel). Alle gedichten zijn afgedrukt in een speciaal boekje. Daarin staat ook de route. Met de papieren wandelgids à € 7,50 is de poëzieroute ook op eigen gelegenheid de volgen.

U kunt ook een wandeling aanvragen op een ander tijdstip of als groepsactiviteit, in overleg wordt dan een datum vastgesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden