Foto: Skitterphoto

Bowlen voor 50-plussers

Nijmegen - In Olround Nijmegen start per 3 september weer de bowlingcompetitie speciaal voor mannen en vrouwen die ouder zijn dan 50 jaar. Er wordt gespeeld met een zogeheten handicap die voor de minder goede bowler hoog en voor de goede bowler juist laag is zodat iedereen kans heeft op een hoge score.

Normaal gesproken komen de 20 teams donderdagmiddag op 20 banen in actie van 13.30 tot 15.30 uur. De komende competitie wordt vanwege corona opgesplitst in twee speeltijden. Om 12.00 uur spelen 10 teams en om 14.00 uur de andere 10 teams. Er blijft tussen twee groepen steeds een tussenbaan onbespeeld zodat de 1,5 meter wordt gewaarborgd. Een team bestaat uit 5 personen (m/v). Deelname kost 7 euro (twee games en consumptie).

De competitie bestaat uit 33 wedstrijddagen, waaronder enkele prijzenmiddagen, bijvoorbeeld met Sinterklaas en kerst. De teams spelen iedere donderdagmiddag hun competitiewedstrijd, maar de spelers en speelsters hoeven niet iedere keer aanwezig te zijn want dan maken de teams gebruik van reservespelers of wordt een keer met 4 personen gespeeld. Naast het wekelijkse bowlen is er de jaarlijkse afsluiting en een jaarlijkse uitje waarvoor gespaard kan worden.

Nieuwe leden zijn welkom. Kom donderdagmiddag 3 september om 12.00 uur of 14.00 uur naar Olround aan de Heijendaalseweg in Nijmegen. Meer info: annemarie_egbertzen@hotmail.com of bel 06 - 53882203.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden