Expoplu Exchange: Who’s to Blame?

Nijmegen - In 2020 is Expoplu Nijmegen gestart met een nieuw pilot programma, Expoplu Exchange. In dit talent-ontwikkelingstraject biedt Expoplu tijd, ruimte en middelen aan een geselecteerde groep kunstenaars, schrijvers, curatoren en wetenschappers om hun praktijk verder te ontwikkelen in een collectief verband. Who’s to Blame? is de publieke presentatie van de eerste groep.

Gedurende een periode van vijf dagen zal Blame inc. Expoplu in Nijmegen bezetten. Van 24 tot en met 28 augustus manifesteert het project zich als een interdisciplinair, performatief artistiek bedrijf, dat probeert kunst, ecowetenschappen en economische infrastructuren met elkaar te verbinden om te reflecteren op hedendaagse vraagstukken.

Door bepaalde werkmethodes van het bedrijfsleven toe te passen, nodigt het project haar bezoekers uit om deel te nemen aan artistiek onderzoek. De werken en performances die de kunstenaars tonen geven inzicht in verschillende door de mens veroorzaakte problemen en fenomenen. Deze worden getransformeerd tot een aspect van het bedrijfsleven dat hen vertegenwoordigt.

Door het organiseren van een bestuursvergadering waar specialisten uit het onderzoeksdomein het project kunnen bespreken, en door het aanbieden van echte sollicitatiegesprekken tijdens de presentatiedagen, bekijkt Blame inc. de relatie tussen globale gebeurtenissen, de kapitaalstroom, lokale interventies en de rol van kunst binnen deze structuren om een antwoord te vinden op de vraag: 'Who's to Blame?’.

Wanneer: 24-28 augustus 2020
Waar: Paraplufabrieken, Van Oldenbarneveltstraat 63a in Nijmegen
Wie: Koen Kievits, Kurina Sohn, Oscar Ekkelboom, Renée van Oploo en Stan Gonera

Programma
Dagelijks: Expo met individuele werken van de deelnemers
Dinsdag 25 augustus: Rondetafelgesprek tussen deelnemers en gasten 12:00-17:00 uur (RSVP, ook online te volgen via zoom)
Woensdag 26 augustus: Sollicitatiegesprekken voor betaalde klus op vrijdag 12:00-17:00 uur
Donderdag 27 augustus: Live editing sessie Koen Kievits 12:00 uur & Performances Stan Gonera, Oscar Ekkelboom en Kurina Sohn 20:00-22:00 uur (RSVP)
Vrijdag 28 augustus : Schrijfworkshop 12:00 uur & Vrijmibo 16:00 uur (RSVP)

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden