Museum Het Valkhof verlengt tentoonstelling 'Geel als citroen, rood als tomaat'

Nijmegen - Museum Het Valkhof verlengt de recent geopende tentoonstelling 'Geel als citroen, rood als tomaat' van Erik Mattijssen en Ineke Hans tot en met 31 januari 2021.

Deze feelgood tentoonstelling waar veel animo voor is, krijgt daarmee gedurende ruime tijd het hoofdpodium in het museum. Het biedt eenieder de kans de expositie op rustige wijze, geheel ‘coronaproof’ te bekijken. De tentoonstelling 'De Pest', die 'Geel als citroen, rood als tomaat' opvolgt, schuift daarmee ook op: deze zal worden geopend op 25 februari 2021, en loopt tot en met 30 mei.

'Geel als citroen, rood als tomaat' toont de samenwerking tussen twee Gelderse toptalenten met internationale bekendheid: meubel- en productontwerper Ineke Hans en beeldend kunstenaar Erik Mattijssen. Zij werden door het museum uitgedaagd om samen een bijzondere opdracht aan te gaan: stel een tentoonstelling samen waarin je duidelijk zichtbaar reageert op elkaars werk. "Het resultaat is een feest van kleur. In schril contrast met de huidige coronacrisis laat 'Geel als citroen, rood als tomaat' een optimistisch geluid horen."

'De Pest'

De omvangrijke tentoonstelling 'De Pest' neemt de grote pestepidemieën, die Europa eeuwenlang in hun greep hielden, als uitgangspunt. De tentoonstelling laat zien hoe de besmettelijke ziekte zijn sporen naliet in de mens, kunst en cultuur, en nog altijd kunstenaars inspireert. Met een combinatie van oude meesters, historische objecten en hedendaagse kunst verbindt de tentoonstelling de geschiedenis van de pest aan de wereld van nu.

'De Pest' laat zien wat een onbekende, fatale en ogenschijnlijk willekeurige ziekte met mens en samenleving doet. Van een diepgewortelde angst voor besmetting en dood, tot het zoeken naar troost en houvast in (bij)geloof en de (bio)medische wetenschap.

https://tentoonstellingen.museumhetvalkhof.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden