Subsidie voor creatieve ideeën

Nijmegen - Ondernemers in de Nijmeegse binnenstad, horeca, cultuur en evenementensector konden subsidie aanvragen uit het zogeheten Anderhalvemeter-steunfonds. De gemeente Nijmegen wil er met de subsidie voor zorgen dat culturele organisaties, evenementen en horeca blijven bestaan en zich gesteund voelen. De gemeente Nijmegen ontving in totaal 54 aanvragen. Hiervan voldeden 40 plannen aan de voorwaarden voor de subsidie. In totaal ontvangen 18 plannen 200.000 euro subsidie.

De 18 plannen die uiteindelijk gekozen zijn, scoorden het hoogst op de opgestelde criteria. Daarbij was belangrijk dat de plannen ook door andere ondernemers herhaald kunnen worden, ze zorgen voor nieuwe inkomsten, en dat het concept vernieuwend is en verschillende doelgroepen aanspreekt. Ten slotte keek de beoordelingscommissie naar het bedrag dat de ondernemers zelf inleggen om het plan uit te voeren.

18 creatieve plannen

De volgende plannen zijn gekozen door de beoordelingscommissie en ontvangen een subsidie uit het Anderhalvemeter-steunfonds:

1. Get your act together Initiatief van De Basis voor de ontwikkeling van nieuwe muzikale concepten en kleinschalige concerten in achtertuinen van Nijmegenaren.

2. Het Nest in het park Alternatieve invulling voor vier dagen muziek en cultuur in het Goffertpark (openluchttheater).

3. Mout bierfestival COVID-19 editie Aangepaste editie van het festival in het Julianapark.

4. CityGame Initiatief van ACBN voor een digitaal spel in het centrum van Nijmegen in samenwerking met de Stichting Vierdaagsefeesten en ondernemers.

5. Het Zusje van Debbie’s grote Dinershow Coronaproof dinershow in Vasim.

6. Hou t leven live Initiatief in samenwerking met vijf kleine podia voor 30 kleinschalige concerten en 15 sessies in Brebl met een livestream.

7. Pop up De Speelplaats Kunstenaars realiseren in de binnenstad een speelplaats voor volwassenen.

8. Pop up restaurant De Gouden Avond Tien verrassende diners voor 350 ouderen georganiseerd door Stichting Goud in samenwerking met horecaondernemers.

9. Experiment in het donker Aangepast concept van het muZIEum, waarbij horeca wordt ingehuurd.

10. Braugarten Samenwerking tussen café In de Blauwe Hand en bierbrouwerij Nevel voor een gezamenlijk terras op het Honigterrein.

11. LETS RUN NMGN Verschillende hardlooproutes door Nijmegen die deelnemers op eigen initiatief samen met vrienden/familie kunnen starten vanaf een horecalocatie in de stad.

12. Schemerlicht concerten Initiatief van Drift met muziek en lichtbeleving van de botanische tuin Hortus.

13. Podcastfstival 2020 Het landelijke podcastfestival krijgt dit jaar een Nijmeegse invulling in samenwerking met de Wintertuin.

14. VierdaagseTV Bijdrage aan het initiatief van de Stichting Vierdaagsefeesten om de Vierdaagseweek op een alternatieve manier onder de aandacht te brengen.

15. Filmroute Kunstnacht & Freek Rossen Initiatief om tijdens de kunstnacht filmfragmenten te tonen op diverse locaties in de Binnenstad.

16. Waalhalla in coronatijd Realisatie buitenskatebaan op het Nymaterrein voor de doelgroep 6 – 40 jaar.

17. VakantieDoeboek In plaats van een jaarlijks evenement, realiseren cultureel ondernemers een vakantiedoeboek voor jongvolwassenen/jongeren met een beperking.

18. Binnenstadsontbijt Bijdrage aan een initiatief van het Huis voor de Binnenstad: een ontbijt in de Stevenskerk voor bewoners en ondernemers.

Bij alle plannen is uitgegaan van de huidige coronamaatregelen van het RIVM. Mochten deze strenger worden, dan moeten de ondernemers/organisaties hun plan daarop aanpassen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden