Foto:

Lezing 'De Spaanse griep'

Nijmegen - Ivo van de Wijdeven (historicus en politiek analist) verzorgt donderdag 27 augustus in het Infocentrum WO2 Nijmegen een lezing over de Spaanse griep. Aanvang 19.30 uur.

Honderd jaar geleden raasde de Spaanse griep vrijwel ongehinderd over de aardbol. Ook in Nederland veroorzaakte deze ziekte in 1918 grote maatschappelijke ontwrichting. Het was aan lokale bestuurders, artsen en verpleegsters om het op te nemen tegen een uiterst dodelijke ziekte die het land in zijn greep hield en 38.000 slachtoffers eiste. Wereldwijd stierven er 50 tot 100 miljoen mensen.

Van de Wijdeven neemt het publiek mee terug in de tijd om een periode te belichten die vaak niet meer dan een voetnoot in de geschiedenisboeken is. De lezing is in de Lindenbergzaal in Cultuurhuis De Lindenberg. Entree 4,50 euro per persoon (exclusief administratiekosten). De Museumkaart is niet geldig. Reserveren is noodzakelijk en kan alleen online via https://www.delindenberg.com/theater/infocentrum-wo2-nijmegen/

De zitplaatsen in de Lindenbergzaal zijn ingericht op 1,5 meter afstand van elkaar. Dit geldt ook voor personen die uit hetzelfde huishouden komen. Dit betekent dat er tijdens de lezing nooit iemand direct naast u zit, ook niet een persoon uit uw eigen huishouden.

Infocentrum WO2 Nijmegen is gevestigd in Cultuurhuis De Lindenberg aan de Ridderstraat 27 in Nijmegen.

www.infocentrumwo2.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden