Foto:

Expositie over Duits-Nederlandse geschiedenis

Nijmegen - In het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in De Mariënburgkapel in hartje Nijmegen is binnenkort een nieuwe expositie te zien: Shared History on Tour. De tentoonstelling over de Duits-Nederlandse geschiedenis op rails is te bezichtigen van woensdag 19 augustus t/m zondag 27 september

De tentoonstelling biedt een boeiend overzicht van 150 jaar aan gedeelde geschiedenis van Duitsers en Nederlanders in het 'Nederrijnland'. Een tijd van sterke economische en culturele verbondenheid, maar ook een tijd van oorlog en afwijzing en van gemeenschappelijke uitdagingen en burenruil.

Met behulp van virtual reality krijgen bezoekers de verschillende verhalen ‘levensecht’ te horen én te zien.

Shared History on Tour is onderdeel van ‘Het Verhaal van Oorlog en Vrijheid Zonder Grenzen’. De tentoonstelling is voor het eerst te zien in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis. Daarna reist de expositie verder naar andere Nederlandse én Duitse musea.

Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld en ingezet om het expositie- én activiteitenaanbod nog aantrekkelijker te maken. Kijk voor actuele openingstijden op www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl

Indien je in de coronarisicogroep valt en toch een bezoek wilt brengen aan de expositie, neem dan contact op via huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl. In samenspraak wordt een veilig en passend bezoekmoment gezocht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden