Restaurant Groenewoud in Papierfabriek

Nijmegen - Proefdruk Nijmegen: iedere twee weken tovert een ander Nijmeegs restaurant de Papierfabriek in Nijmegen om tot een culinaire broedplaats. Op anderhalve meter afstand kun je gastronomisch genieten in het grootste culinaire pop-up concept van Nederland. Na Bistrobar Bankoh, Bistrobar Berlin en De Honneurs is het vanaf dinsdag 18 tot en met 30 augustus de beurt aan Restaurant Groenewoud.

Het restaurant, gebouwd in 1763 aan de rand van het centrum van Nijmegen, heeft een historie van horeca die teruggaat tot 1820 en is gesitueerd in een van de oudste panden van Nijmegen. Sinds 2019 zijn zij een nieuwe weg ingeslagen. Vanuit een 'stoffig' café is een nieuw restaurant herrezen met fris interieur en mooie gerechten, met zeer gewaardeerde recensies door hun gasten.

Maurice Kersten, eigenaar en chef-kok van Groenewoud: "Samen met mijn team kijk ik enorm uit naar dit project waarin alles valt binnen de richtlijnen vanuit het RIVM. In deze twee weken gaan we onze hart en ziel inzetten om onze gerechten net zo over te brengen als dat we in Groenewoud naar onze gasten presenteren."

Restaurant Groenewoud tovert de papierfabriek om tot een veelbelovende culinaire oase. "We hebben gekozen voor een voortreffelijke smaakcombinatie met een breed scala aan bijpassende wijnen, waar wij in ons eerste jaar de meeste positieve reacties op hebben kregen. Denk hierbij aan onze zalmtartaar met mango, avocado en limoen en onze geglaceerde kalfszwezerik met knolselderij."

Kersten heeft er expliciet voor gekozen te gaan werken met wit linnen en zilveren kandelaars. "We zullen weer een totaal andere beleving gaan neerzetten ten opzichten van de vorige restaurateurs."

Om zeker te zijn van een mooie tafel, wordt gasten gevraagd vooraf te reserveren.

proefdruknijmegen.nl

Papierfabriek Nijmegen, Ambachtsweg 2 in Nijmegen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden