In gesprek met de burgemeester

Wij zijn en blijven Nijmegen

  Column

Vorige week verraste de gemeente Nijmegen met het bericht dat voetbalclub N.E.C. tot het eind van het seizoen de slogan Wij zijn Nijmegen op het shirt zal dragen. Burgemeester Bruls legt uit hoe dit tot stand gekomen is en waar Wij zijn Nijmegen ook alweer voor staat.

Een bijzondere actie van de gemeente?
Wel een opvallende in ieder geval is gebleken. Wij zijn Nijmegen is vorig jaar ontstaan als verbindend element tussen de vele jubilea die we toen te vieren hadden. Zo'n 40 organisaties uit de stad deden er toen aan mee. We waren dermate enthousiast over Wij zijn Nijmegen dat dit voorlopig ons verbindende element zal blijven. Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen zich betrokken voelen bij Nijmegen. Wij zijn Nijmegen is een prima instrument hiervoor. En daarvoor willen we aandacht krijgen. Wat weer geleid heeft tot deze shirtreclame.

Waarom denkt u dat juist shirtreclame goed werkt?
N.E.C. is natuurlijke een echte volksclub, geworteld in onze stad, en laat op deze manier zien ook betrokken te zijn bij onze stad en de vele initiatieven die er zijn. De exposure van een betaald voetbalclub is groot, dus vandaar dat we tot het eind van het seizoen dit partnerschap zijn aangegaan.
Behalve op de shirts zal Wij zijn Nijmegen ook te zien zijn op de boardings, de interviewborden en het programmaboekje bij thuiswedstrijden. En of het goed werkt? Ik heb de afgelopen dagen al diverse malen een toelichting kunnen geven op Wij zijn Nijmegen, dat allemaal dank zij deze promotieactie.
Het is toch een bijzondere actie en dat is ook iets waar Wij zijn Nijmegen voor staat: bijzondere initiatieven met elkaar verbinden.

Wat is ook alweer het doel van Wij zijn Nijmegen?
Wij zijn Nijmegen is veel meer dan louter stadspromotie of een leuke slogan. Het staat voor alles wat Nijmegen wil zijn: een gastvrije stad waar iedereen meetelt en de mensen zich verantwoordelijk voelen. Voor de stad, voor hun buurt en voor elkaar. Wij zijn Nijmegen stimuleert Nijmegenaren om mooie initiatieven, dromen en activiteiten met elkaar te verbinden en zo verder te helpen. Samen met iedereen die hart voor onze stad heeft. Zodat we de stad nog socialer, mooier, gezelliger en leefbaarder maken. Want wij zijn en blijven Nijmegen!

Meer berichten