"De Nationale Onderwijsweek is een evenement dat prima in Nijmegen past!"
"De Nationale Onderwijsweek is een evenement dat prima in Nijmegen past!"
In gesprek met de burgemeester

'Goed onderwijs van groot belang'

  Column

Burgemeester Bruls opent vrijdag de Nationale Onderwijsweek. Die vindt dit jaar in Nijmegen plaats. De burgemeester legt uit wat deze week inhoudt en licht het belang van goed onderwijs toe.

Waarom is deze onderwijsweek in Nijmegen?
Nijmegen is dit jaar gekozen tot nationale Onderwijsstad. Daar hoort deze Onderwijsweek bij. Er zijn het hele jaar, maar zeker de komende week, veel activiteiten binnen het thema onderwijs te beleven in onze stad.
 

Kunt u daar iets meer over vertellen?
Onder het motto 'Gelijke kansen' kan iedereen die belangstelling heeft lezingen, films, debatten en wat dies meer zij bijwonen. Het gaat hier te ver om alles op te noemen, maar er zijn zowel inhoudelijk belangrijke bijdragen van onderwijsdeskundigen als wat luchtiger onderdelen, zoals een wereldrecordpoging Bewegend Leren. Er is een speciale website waar iedereen alle informatie kan vinden en zich ook kan aanmelden om onderdelen bij te wonen.
 

U hecht veel waarde aan de week?
Ja, mooi dat het in Nijmegen is. Maar ik hecht nog meer waarde aan goed onderwijs voor iedereen. Wat dat betreft is het thema goed gekozen denk ik. Wij kunnen ons in Nijmegen gelukkig prijzen wat betreft het onderwijsaanbod. Wij hebben binnen de stadsgrenzen op alle niveaus goed tot uitstekend onderwijs. Dat gaat veel verder dan universiteit en hogeschool. Denk aan onze middelbare scholen waarvan sommige het predicaat excellent hebben, denk aan het ROC, de Heliconopleiding. Uit de wijde omgeving komen leerlingen en studenten naar Nijmegen voor prima onderwijs.
 

En dat is belangrijk?
Ja natuurlijk! Zonder goed onderwijs heb je als jong volwassene geen goede basis voor je verdere werkzaam leven. Het volgen van onderwijs is van groot belang voor je ontwikkeling. Daarom steken wij veel energie in het tegengaan van schooluitval, in onderwijs aan nieuwe Nijmegenaren die van buiten onze landsgrenzen komen en ga zo maar door. Wij willen graag dat iedereen die goede basis krijgt. Wanneer je er zelf op terugkijkt, is de middelbare schooltijd de tijd waarin je voor een belangrijk deel gevormd wordt en is een eventuele vervolgstudie, op welke niveau dan ook, voor een groot deel bepalend voor de carrière die je gaat volgen. Meer info: www.nationaleonderwijsweek.nl.

Meer berichten