Logo brugnijmegen.nl


Romeins schip in werf Orientalis

  Cultuur

Romeins schip in werf Orientalis   

De Victoria is een Romeinse patrouilleschip. Zestien meter lang, met mast 9 meter hoog, bijna 3 meter breed en weegt ca. 4 ton. Zaterdagochtend 15 juli wordt het schip over de entree en het kassagebouw van het museumpark Orientalis in Heilig Landstichting heen getakeld. De Victoria komt naast de Liburna te liggen.

De Victoria is door RomeinenNU vanuit LWL-Museen naar Nederland gehaald en zal vanaf zaterdag 15 juli tot de laatste week van augustus in Orientalis zijn voor groot onderhoud. Speciaal daarvoor is een Romeinse scheepswerf ingericht als onderdeel van de Romeinse Zomer. Lijkt het u ook leuk om mee te helpen, neem contact op met de heer Gé den Bok via ge@romeinen.nu.

De Romeinse Zomer start vanaf zaterdag 22 juli t/m 3 september. Hoe speelden Romeinse kinderen vroeger? Zij sportten, hadden creatieve hobby’s en deden aan bordspelen. Jonge bezoekers kunnen bij de kassa een tunica lenen en gaan op reis als Romein. Op de route kunnen ze sporten en spelen. Bijzondere geuren ontdekken, Romeinse make-up proberen en puzzelen in de archeologie werkplaats.


I.v.m. de 4Daagse is het museumpark van 17 t/m 21 juli gesloten

Reageer als eerste
Meer berichten