Op 26 en 27 augustus gaat de binnenstad van Nijmegen terug naar de Middeleeuwen tijdens het Gebroeders van Limburg Festival.
Op 26 en 27 augustus gaat de binnenstad van Nijmegen terug naar de Middeleeuwen tijdens het Gebroeders van Limburg Festival.

Nijmegen gaat terug naar de Middeleeuwen

  Cultuur

Op 26 en 27 augustus vindt weer het Gebroeders van Limburg Festival plaats. In de binnenstad van Nijmegen waant u zich in de middeleeuwen met onder andere diverse kraampjes, ambachten, muziek, theater en kinderspelen.

De Stevenskerk is het middelpunt van het festival. Van cabaret tot gruwelijke middeleeuwse operaties, er is genoeg te doen! Een verteller, een zilvertekenaar, rondtrekkende musici, middeleeuwse dans: u komt ogen en oren te kort! In de Sint Stevenskerk is een unieke expositie te zien met voorwerpen die ook in de middeleeuwen deze kerk al sierden. Op zondagochtend vindt er een speciale middeleeuwse Kerkdienst plaats ter ere van de Nijmeegse Gebroeders van Limburg.

Op de zaterdagavond is er een bijzondere muziekvoorstelling in de Stevenskerk die u meeneemt door het verleden. We beginnen rond 14.00 uur en gaan vervolgens door de eeuwen heen.

Op de Grote Markt zijn er historische kinderactiviteiten zoals broodjes bakken en het schieten met een trebuchet. Op het Stevenskerkhof worden diverse authentieke ambachten uitgevoerd.

De binnenstad zal in het teken staan van middeleeuws vermaak. Tijdens uw bezoek kunt u namelijk zomaar eens verrast worden door een spontane muziek- of theatervoorstelling! Vergeet ook niet langs de marktkraampjes op de Lange Hezelstraat te struinen en een kijkje te nemen bij de levende taferelen rondom de Sint Jacobskapel.

Op zondag trekt de Blijde Incomste door Nijmegen, met prachtige handgemaakte kostuums, dieren en rijkversierde wagens.

Altijd al een exclusief kijkje willen nemen in de verborgen middeleeuwse plekjes van Nijmegen? Laat u zich dan verrassen door de Belevenisroute! Deze route leidt u langs middeleeuwse kelders, verloren bierbrouwerijen en stadskastelen.

Voor meer informatie: www.gebroedersvanlimburg.nl