De vier bewoners/vrijwilligers én theaterprogrammeurs (vlnr.) Inge Nuijten, Egon Stoffelen, Roy van de Kerkhof en Petro van Ginneke.
De vier bewoners/vrijwilligers én theaterprogrammeurs (vlnr.) Inge Nuijten, Egon Stoffelen, Roy van de Kerkhof en Petro van Ginneke.

Programmeurs De Klif komen uit de buurt

  Cultuur

Theater de Klif (buurttheater in Nijmegen-Noord) is vernieuwd. De programmering voor het seizoen 2017-2018 is voor het eerst verzorgd door vrijwilligers uit de wijk, de website is vernieuwd en ook het café heeft een make-over gekregen. Het nieuwe seizoen wordt zaterdag 30 september geopend met een voorstelling van De Enge Buren.

Nijmegen - "Vijftien jaar geleden was er nog geen Nijmegen-Noord, alleen grasland. Maar waar toen de koeien graasden, is een wijk verrezen met alles wat daarbij hoort zoals winkels, scholen en ziekenhuis. Maar er is nog iets in Nijmegen-Noord dat maar weinig mensen weten: een theater", aldus mede-initiatiefnemer Inge Nuijten.

Best bewaard geheim

"Toegegeven, het is niet heel makkelijk te vinden: er zijn geen borden die de weg wijzen naar de ruime parkeerplaats en zelfs als je die gevonden hebt dan moet je weer zoeken naar de ingang. Maar als je de theaterzaal van De Klif hebt gevonden, dan lijkt het of je binnenstapt in het best bewaarde geheim van Nijmegen-Noord: het theater blijkt een mooie, intieme zaal te zijn die zich kan meten met de betere podia."

Theater De Klif wordt dit jaar voor het eerst geleid door een enthousiaste groep vrijwilligers uit de wijk. Ze doen de programmering, communicatie en alles wat er verder bij het besturen van een theater komt kijken. Op de vernieuwde website kunnen onlinekaartjes worden gekocht en via Facebook kan iedereen op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

Mooie mix

Nuijten: "We hebben met vier buurtbewoners de programmering van de gemeente overgenomen, omdat we het belangrijk vonden dat de theaterfunctie voor de wijk behouden bleef. We hebben een mooi programma gemaakt voor het nieuwe seizoen, met een mooie mix van nieuwkomers zoals Fabian Fransiscus en oudgedienden als Loes Luca. De theateravonden zijn altijd verrassend. En door het intieme karakter van de zaal vervaagt de grens tussen artiest en publiek. Heel bijzonder!"

Zaterdag 30 september is de kick off van seizoen 2017/2018 met de Enge Buren. In 'Muzikale Rollercoaster' verweven ze op anarchistische wijze acts, sketches en muzikale stijlen tot een zinderend show. Aanvang 20.30 uur, kaarten kosten 16,00 euro.

Na het optreden is er gelegenheid voor napraten in het - ook al vernieuwde - café van De Klif. "Het café heeft in de zomervakantie een make-over gekregen en is prachtig geworden met een heerlijk relaxte sfeer." Meer info: contact@theaterdeklif.nl.

theaterdeklif.nl

Programma


• 15 oktober 2017 14.00 -15.00 uur
Okkie de Clown - Fun & Magic parade (3+)
€ 7,- (inclusief ijsje)
In de 'Fun & Magic parade' goochelt Okkie er op los en laat de kids lachen en zingen. Okkie heeft zijn eigen verkleedpartijtjes. Zo krijgt hij in zijn voorstelling onder andere bezoek van zijn werkster 'Cloon Ans' en samen met 'Kokkie Rellen' maken de kinderen de lekkerste dingen.

Okkie is geen onbekende in Nijmegen Noord. Veel buurtbewoners kennen ook zijn alter ego Bennie Solo. De show is leuk voor het hele gezin! En je krijgt er ook nog een ijsje bij!


• 10 november 2017  20.30 – 23.00 uur
Joris Linssen & Caramba – Serenade
€ 16,-
In deze meeslepende show vol aanstekelijke liedjes en ontroerende verhalen, doet meesterverteller Joris Linssen verslag van de liefdesserenades die Caramba bracht in Nederland en vertellen de Carambaatjes het muzikale verhaal van 'Dia de los Muertos' (Allerzielen). Een ode aan het leven, de liefde en de muziek!


• 9 december 2017  20.30 – 23.00 uur
Loes Luca & Art-Jan de Vries – Zes danslessen in zes weken (try-out)
€ 16,-
Lily, een markante dame, neemt dansles aan huis terwijl haar man afwezig is. Michael, haar jonge dansleraar, laat zijn zieke vrouw thuis achter, terwijl hij danslessen geeft. 'Zes
Danslessen in Zes weken' is sinds de premiere in Los Angeles in 14 talen vertaald en in 24 landen opgevoerd. Een voorstelling als een 'pas de deux', met twee topacteurs, die je na afloop het liefst mee naar huis zou willen nemen.

• 26 januari 2018  20.30 – 23.00 uur
Arie Koomen & Edo Brunner – Klussen
€ 16,-
Arie, bekend van de Lama's, bundelt opnieuw zijn krachten met Edo, bekend als acteur, in de voorstelling 'Klussen'. Deze vakmannen bouwen in één avond een 100% top show die op tijd klaar zal zijn, zonder onverwachte kosten achteraf. De heren hebben eerder aangetoond dat er naast de Dikke en de Dunne, Bassie en Adriaan en Saskia en Serge plaats is voor nog een succesvol duo. Bij de Buurman en Buurman van de lage landen gaat het dak er af!


• 23 februari 2018 ? 20.30 – 23.00 uur
Fabian Fransiscus – Vlafeest
€ 12,-
Upcoming talent Fabian heeft opeens een mening. Hoe irrelevant, triviaal of absurd zijn mening ook moge lijken, Fabian wil deze heel graag met je delen. Sterker nog; hij weet zeker dat je er stiekem veel van kunt opsteken. Naast een leuke avond ontvang je daarom in het minste geval ook nog een hele mooie nieuwe uitklapbare mening. Misschien ook nog wel met veel meer dan dat...


• 10 maart 2018  20.30 – 23.00 uur
Esmay Usmany & Anke Timmer - Dromers
€ 12,-
Waar de één door het leven fladderde, nam de ander liever een weloverwogen besluit. Waar de één koos voor de man, koos de ander voor de vrouw. Een inloopkast vol kleren tegenover broekie, shirt en gympen. Maar wat nou als blijkt dat juist door hun verschillen de muziek wordt gemaakt? Hun verhaal daardoor rijk! Twee dromers dromen dezelfde regenbogen in gedachten. Dat belooft een mooie avond te worden!


• 6 april 2018  20.30 – 23.00 uur
Theatergroep PIT – De Vierde van…
€ 10,-
Theatergroep PIT maakt improvisatietheater a la het televisieprogramma 'De Vloer op'. Magisch, spannend en soms oprecht ontroerend. De scenes van Theatergroep PIT zijn heel verschillend. Van puur drama tot hilarische situaties. De spelers trainen elke week en eisen goed spel van elkaar.
Een hechte groep, vol vertrouwen. En dat wordt beloond met pakkende scenes. Kom het zelf zien in Theater de Klif!


• 15 april 2018  14.00 – 15.00 uur
Poppentheater Fatsnerran – Monsterlijk mooi (3+)
€ 6,-
Krak, krak, kraaak...De familie Monster heeft gezinsuitbreiding. Vier snoezige...nou ja, snoezige? Vier monsterbaby's. En het valt nog niet mee om je staande te houden in al die drukte. Als iedereen probeert de ander te vlug af te zijn. En te slim... Monsterlijk Mooi wordt gespeeld door Fatsnerran, dat poppentheatervoorstellingen maakt met hand- en stokpoppen. Leuk voor het hele gezin.


• 20 april 2018 ? 20.30 – 23.00 uur
Nathalie Baartman – Voest
€ 16,-
Voest is (natuurlijk) Twents voor vuist en tegelijkertijd het autobiografische avontuur van 'Baartman Back to Borne'. Met haar onderkoelde, absurde en droge humor grijpt Nathalie de huidige tijd bij de kladden. Een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie.


Over Theater de Klif
Theater de Klif is onderdeel van het voorzieningenhart voor bewoners van Nijmegen-Noord. Geluksvogels, want zij kunnen dichtbij huis genieten van topvoorstellingen en gezellige avonden. Maar ook mensen uit de buurtgemeenten zoals Oosterhout, Elst, Lent, Nijmegen, Bemmel en Huissen weten de weg naar Theater de Klif te vinden.

Het theater is vernieuwd. De programmering voor het seizoen 2017-2018 is voor het eerst verzorgd door vrijwilligers uit de wijk, de website is vernieuwd en ook het café heeft een make-over gekregen.

Het volledige programma van dit seizoen kun je vinden op www.theaterdeklif.nl. Ook de tickets bestel je via de website. Heb je een vraag dan kun je mailen naar contact@theaterdeklif.nl. We hopen je te zien bij de voorstellingen!