Woonkamerfestival in Bottendaal

  Cultuur

Nijmegen - Festival der Kunsten, Bottendaalse woonkamers worden omgetoverd tot podium en expositieruimte. Op zondag 1 oktober bruist Bottendaal weer van muziek, theater, beeldende kunst, fotografie en andere kunstvormen van professionele kunstenaars en artiesten die Bottendaal rijk is.

In de gastvrije wijk van Nijmegen openen om 12.00 uur diverse woonkamers hun deuren om werken van professionele kunstenaars en artiesten te laten zien in grote en kleine, gewone en ongewone huiskamers.
Met een passe-partout kun je de hele middag heerlijk rondwandelen, kunst kijken of beluisteren en gebruik maken van de aanbiedingen van de plaatselijke horeca. Maar liefst 27 kunstvormen zijn te zien in evenzoveel woonkamers. De kunstenaars zijn aanwezig om alles te vertellen over hun werk.

Veiling ‘Plastic Soep’

Na afloop van het Festival is er een veiling in de Thiemeloods waar werken van de kunstenaars maar ook de artiesten zelf worden geveild voor het goede doel. Voorafgaand aan het festival kun je al zien welke werken zullen worden geveild in de Thiemeloods. En op de dag zelf kun je zien welke artiesten zich laten veilen die avond. Dus wil je echte kunst aan je muur of eens een gezellige band op je verjaardag? Kom naar de veiling, doe een bod en wie weet loop je er zo mee naar huis. De toegang tot de veiling is gratis.

De opbrengst gaat naar een project voor het schoonhouden van de Waalstrandjes. Een Bottendaalse kunstenaar zal een werk maken dat mensen aanspoort hun afval mee terug te nemen van de waalstrandjes. Op het eind van de veiling wordt bekend gemaakt welke kunstenaar deze opdracht heeft gewonnen.

Deelnemende kunstenaars

Edwin Smits, Evelien Bannenberg, Joan Ellen, Back to Hank, Annelies Reijers, Oussama Diab, Marlieke Overmeer, Binnenste Buiten, In ’t Hof, De Scènemakers, Yvonne van den Berg, Ans Broeders, Chantal Burm, CollectiefXX, Emanuel Pessanha en Rood, Godfried Beumers, Isabel Cavenecia, 3 egels eco fun recycle design, het Nijmeegs Kinderkoor, Kunstelaar, Patrick Tromp, Marieke Verhoeven en Paul de Swaaf, VolloP, Tobias Borsboom en Yukiko Hasegawa, Kunstmest, Kurtface, Op de Geest, Marie Joe en Tommy H.

Datum: Zondag 1 oktober 2017, 12.00 – 18.00 uur

Opening: 12.00 uur het Nijmeegs Kinderkoor zingt ‘Plastic Soep’ Thiemeloods, toegang gratis
Locaties: Diverse woonkamers in Bottendaal, Nijmegen
Entree: Passe-partout polsbandje met programmaboekje voor 10 euro nu te koop bij het Bakkerscafé Bood op de Plank, Castellastraat 29 en Thiemeloods, Leemptstraat 32 te Nijmegen.

Veiling: 18.30 – 20.30 uur Thiemeloods, Leemptstraat 34, Nijmegen, toegang gratis

Facebook.com/ festivalderkunsten