Murat Isik
Murat Isik (Foto: Liselore Cavalier)

Nieuw talent in de bieb

  Cultuur

Nijmegen - Op dinsdag 15 mei van 20:00 tot 22:00 uur biedt de Bibliotheek De Mariënburg een literair podium voor Murat Isik en debutanten Cobi van Baars en Chris Polanen. De drie schrijvers laten je elk kennismaken met hun pas verschenen roman. Samen met interviewer Jelko Arts praten de talenten over het leven van een schrijver en wat het betekent om te debuteren. Luister meteen naar hun mooiste persoonlijke voordrachten.

Murat Isik werd in 1977 geboren in Izmir (Turkije). Hij studeerde rechtsgeleerdheid in Amsterdam. Zijn eerste roman Verloren grond (2012) kreeg de Bronzen Uil Publieksprijs en werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs. Zijn nieuwe roman Wees onzichtbaar (2017) werd Boek van het jaar 2017 bij het NRC Handelsblad en bol.com en verdiende de Boekhandelsprijs 2018. Ook staat Isik met dit ontroerende familieverhaal op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2018.

Cobi van Baars (1967) studeerde moderne Nederlandse Letterkunde in Nijmegen. Een echte creatieveling, want ze is naast schrijfster ook schilder. Haar schilderijen zijn een combinatie van woord en beeld. In april 2017 debuteerde ze als schrijfster, met de roman Schipper & Zn.; een compact verhaal dat staat als een huis. Sterk van sfeer, zwanger van suggestie en humor - en dat alles subtiel gedoseerd.

Chris Polanen (1963) is dierenarts in Amsterdam-Zuidoost. De in Suriname geboren en getogen auteur kwam op twintigjarige leeftijd naar Nederland en schreef columns en korte verhalen als middel tegen zijn heimwee naar Suriname. Met zijn korte verhaal Carnaval won hij in 2011 de belangrijkste literaire prijs in Suriname, de verhalenwedstrijd van De Ware Tijd Literair. In mei 2017 kwam zijn debuutroman Waterjager uit. Een roman waarin Polanen een exotische, droomachtige wereld schetst. Hij neemt de lezer mee in een wervelend verhaal over broederliefde, ontheemding en verlangen.

Koop vooraf je kaartje in de bieb of via www.obgz.nl/agenda

Wanneer: dinsdag 15 mei, 20.00 - 22.00 uur
Prijs: leden en studenten € 5, overige bezoekers € 6.
Waar: Bibliotheek De Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen