Kenne Peters. (Foto Eva Broekema)
Kenne Peters. (Foto Eva Broekema)

Samenwerking De Vereeniging en Musis & Stadstheater

  Cultuur

Nijmegen - Kenne Peters (32) is per 1 februari de nieuwe 'Programmeur Klassieke Muziek' van Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen. Peters is momenteel muziekprogrammeur van Musis & Stadstheater Arnhem. Zijn specialisme is klassieke muziek. Vanaf februari gaat hij daarnaast ook de programmering van De Vereeniging in Nijmegen verzorgen. Daarmee slaan de twee grote zalen de handen ineen en koersen ze op regionale inhoudelijke samenwerking.

Peters gaat de ingeslagen weg om klassieke muziek te presenteren in de volle breedte - gerenommeerde ensembles, jong talent, vernieuwende programma's, genre-overstijgende concerten en bijzondere kruisbestuivingen - doorzetten.

De samenwerking tussen Concertgebouw De Vereeniging en Musis & Stadstheater past binnen de toenadering van het culturele veld van Arnhem en Nijmegen. Afgelopen november presenteerden Cultuurnetwerk Arnhem en Cultuurnetwerk Nijmegen verenigde instellingen een gezamenlijk cultuurprofiel 025. Cultuurregio 025 is de vlag waaronder beide steden samen projecten ontwikkelen, met het doel zich op het vlak van cultuur meer als één regio te presenteren.

Stadsschouwburg & Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen en Musis & Stadstheater Arnhem zoeken naast samenwerking in het genre klassieke muziek ook samenwerking in de theaterprogrammering. Ook gezamenlijke programmering en verkoop van de kaarten van enkele grote (internationale) theater-en dansproducties start binnenkort.