Logo brugnijmegen.nl


VVV-service 'Vierdaagsebed' is nog op zoek naar bedden voor deelnemers aan de Vierdaagse Nijmegen. (Foto: Jimmy Israël)
VVV-service 'Vierdaagsebed' is nog op zoek naar bedden voor deelnemers aan de Vierdaagse Nijmegen. (Foto: Jimmy Israël)

VVV zoekt bedden

  Human Interest

De inschrijving voor de Internationale 101ste Wandelvierdaagse Nijmegen is gesloten. De VVV-service 'Vierdaagsebed' is al weer druk bezig met het onderbrengen van wandelaars bij particulieren in Nijmegen en omgeving.

Adjunct directeur Hanneline Oosting-Adriaansens van Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen (RBT KAN): "Wij brengen iedere derde week in juli vele honderden wandelaars onder bij circa 800 gastgezinnen in Nijmegen en omgeving. De gastgezinnen bieden de wandelaar overnachting en ontbijt. Een lunchpakket voor onderweg en een avondmaaltijd is optioneel. Het onderbrengen van een Vierdaagsewandelaar is toch net even iets anders dan het bieden van een slaapplaats aan een logé. 's Nachts vroeg op voor het verzorgen van een ontbijt bijvoorbeeld. Wij vragen voor de wandelaars een goed bed, geen stretcher of matras op de grond. Op dit moment zijn we nog op zoek naar eenpersoonsbedden waar volpension wordt aangeboden."

Een gastgezin ontvangt voor het onderbrengen van wandelaars die op basis van overnachting en ontbijt verblijven een vergoeding van 31,28 euro per persoon per nacht. Voor volledig pension (inclusief warme maaltijd en lunchpakketje voor onderweg) 43,24 euro. Aanmelden als gastgezin via www.vierdaagsebed.nl, info@vierdaagsebed.nl of tel. 0481-366280.

Deze week is de website van Thuisondersteuning in de Laatste Levensfase (TOLL) in Nijmegen gelanceerd. Op www.toll-nijmegen.nl staan ervaringen van mantelzorgers en informatie hoe hulp te krijgen om uw naaste te begeleiden in zijn of haar laatste levenfase.

NIJMEGEN - "Er is niemand die beter kan zorgen voor zijn naaste dan de mantelzorger, maar je kunt het niet alleen", zegt huisarts Carel Velthoven, betrokken bij de oprichting van TOLL.

Grenzen bewaken

Velthoven vervolgt: "Mantelzorger zijn moet je leren. Je moet je weg vinden in de zorgwereld, maar ook leren om je grenzen te bewaken en zaken aan anderen over te laten. Als je al vroeg in het proces anderen betrekt bij de zorg, gaat dit naar het einde toe ook beter." De kennis over de laatste levensfase is volop aanwezig bij de professionals van Hospice Bethlehem en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nijmegen. Vanuit de samenwerking tussen deze twee Nijmeegse organisatie is TOLL ontstaan. Via TOLL kunnen ook mantelzorgers gebruik maken van hun kennis en ervaring. De vrijwilligers van TOLL nemen de zorg voor uw naaste niet over, ze ondersteunen daarbij naar uw behoefte. Gebruik maken van de diensten van TOLL is kosteloos.

www.toll-nijmegen.nl

Reageer als eerste
Meer berichten