Logo brugnijmegen.nl


De twaalfjarige Niels uit Nijmegen staat samen met de andere drie leden van boyband Fource in de halve finale van het Junior Songfestival. (Foto: Maaike van Helmond)
De twaalfjarige Niels uit Nijmegen staat samen met de andere drie leden van boyband Fource in de halve finale van het Junior Songfestival. (Foto: Maaike van Helmond)

Nijmeegse finalist Junior Songfestival

  Human Interest

"Op het podium staan en zingen voor publiek is het leukste dat er is", vindt de twaalfjarige Niels uit Nijmegen. En dat is maar goed ook, want dit jonge talent heeft het geschopt tot een plek tussen de laatste twaalf finalisten voor het Junior Songfestival. "Ik denk dat we best wel een kans maken om te winnen, hoewel de rest vast ook erg goed is."

Optreden voor publiek is voor Niels overigens niets nieuws. "Ik heb drie jaar bij Kinderen voor Kinderen gezongen, tot ik te oud werd en er mee moest stoppen." Stoppen met zingen wilde hij echter absoluut niet, dus toen hij stuitte op de auditie voor het Junior Songfestival, heeft hij zich meteen aangemeld. "Ik heb een filmpje ingezonden waarop ik Love Yourself van Justin Bieber zing." Een goede keuze, want hij bereikte daarmee de eerste auditieronde en ging vervolgens soepeltjes door naar de tweede ronde. "Daarna kreeg ik een uitnodiging voor een derde auditie, maar dat bleek een 'overval' te zijn. Super cool dat ik toen te horen kreeg dat ik door mocht naar de halve finale."


Dit doet hij echter niet als soloartiest, maar als onderdeel van een heuse boyband. "In totaal zijn we met twaalf finalisten die zijn verdeeld over zes acts, waaronder dus de boyband Fource. Ik kende de andere drie jongens nog niet, maar het klikt echt super goed, ondanks dat ik jonger ben dan de rest. Twee hebben er al een wat lagere stem en de andere twee, waaronder ik, nog wat hoger - voor zolang dat nog duurt - waardoor het ook echt lekker klinkt." Tijdens de halve finale zingen de vier boys van Fource een cover. "Welke mag ik natuurlijk nog niet verklappen." En ook voor het nummer voor de finale wordt al hard gerepeteerd. "Als we allebei die rondes winnen, mogen we naar het Junior Eurovisie Songfestival in Georgië. Dat zou pas echt vet zijn!"
De halve finales worden op zaterdag 2 en 9 september om 19.20 uur uitgezonden op NPO Zapp. De finale uitzending is op zaterdag 16 september, eveneens om 19.20 uur. Zenuwachtig is Niels tot nu toe nog niet. "En ik denk ook niet dat dat gaat gebeuren; ik ben inmiddels wel gewend om op het podium te staan." Iets wat hij ook de rest van zijn leven wil blijven doen. "In de spotlights staan vind ik echt geweldig; als het niet lukt als zanger, dan maar als acteur of zo." Tot het zover is, focust Niels zich nog maar even op school. "Volgend jaar start ik in de brugklas, op een nieuwe school dus." Een betere binnenkomer kan hij daar haast niet hebben. Net op school en dan al op tv. "Ik ben benieuwd hoe mijn klasgenoten het gaan vinden..."
www.juniorsongfestival.nl

Reageer als eerste
Meer berichten