Logo brugnijmegen.nl


Na afloop van de vlog academy was er voor de twintig gelukkige winnaars ook nog tijd om met hun idool Joy, alias Beautynezz, op de foto te gaan. (Foto: Maaike van Helmond)
Na afloop van de vlog academy was er voor de twintig gelukkige winnaars ook nog tijd om met hun idool Joy, alias Beautynezz, op de foto te gaan. (Foto: Maaike van Helmond)

Vlogles van YouTube-ster Beautynezz

  Human Interest

"Lekker jezelf zijn, niet anderen nadoen en altijd zoeken naar originele onderwerpen", slechts een aantal van de tips die YouTuber Joy (14), beter bekend als Beautynezz, afgelopen zaterdag aan de twintig fans gaf die het geluk hadden YouTube-les te krijgen van hun idool. Voor de gelegenheid stond er op de eerste verdieping van de HEMA aan de Grote Markt een heus pop-up klaslokaal. "Het blijft wennen dat al die meisjes speciaal voor mij komen."

Maar niet alleen de twintig gelukkige winnaars van een plekje in de vlog academy waren speciaal voor de slechts veertienjarige Joy naar de HEMA gekomen, tientallen fans luisterden aandachtig mee, op afstand gehouden door security en het team van de vlog academy. Na uitleg over de basics van het opbouwen en onderhouden van een YouTube-kanaal, was het tijd voor de bijbehorende meet & greet. Lisa van der Kous (12): "Zo vet dat ik haar nu in het echt heb ontmoet, ik sta helemaal te shaken."
Dat deed Lisa trouwens ook toen ze hoorde dat ze een van de twintig gelukkige winnaars was. "Ik had mezelf aangemeld, maar had nooit verwacht dat ik ook echt uitgekozen zou worden. Ik dacht ook eerst dat het een grapje was." Maar gelukkig voor deze grote fan was het zeker geen grapje. "Ik heb best veel geleerd vandaag, bijvoorbeeld hoe je spontaan overkomt in een filmpje en dat je altijd moet proberen om origineel te zijn. Wie weet krijg ik daardoor zelf ook wel wat meer volgers op mijn YouTube-kanaal Lisa_Chiara. Maar dat hoeven er echt niet per se net zo veel te zijn al Joy heeft hoor, honderd vind ik ook al geweldig", vertelt ze waarna ze het geleerde meteen in de praktijk brengt door te vloggen over de les die ze zojuist heeft gehad.
De les van Joy is de eerste uit een reeks van acht lessen die de vlog academy deze zomer organiseert in diverse HEMA filialen. Joy: "Heel bijzonder dat ze mij hebben gevraagd om zo'n les te geven. Het blijft toch apart dat anderen kennelijk heel graag willen horen wat ik te vertellen heb." Zelf staat ze ook niet echt stil bij de meer dan 500.000 abonnees die ze inmiddels heeft op YouTube. "Filmpjes maak ik al jaren, gewoon omdat ik het leuk vind." Iets wat ze zichzelf heeft aangeleerd, net als het editen. "Ik heb mijn YouTube-kanaal sinds mijn elfde en eigenlijk ging het meteen heel snel, geen idee waardoor dat kwam. Ik vlog gewoon over dingen die ik leuk vind, zoals kleding, make-up, maar ook school of lifestyle." En dit hoopt ze in de toekomst ook gewoon te kunnen blijven doen. "Het heeft mij nu al zoveel moois gebracht, zelfs een tripje naar LA voor de Kids Choice Awards, het kan eigenlijk alleen nog maar leuker worden."
www.hema.nl/vlogacademy

Reageer als eerste
Meer berichten