Logo brugnijmegen.nl


(Foto: Marij Feddema)
(Foto: Marij Feddema)

Portaal gaat aan de slag in Zwanenveld

  Human Interest

"Een eerste succes voor de huurders in Zwanenveld", meldt SP Nijmegen. Vorige week kwam de buurt in actie om woningcorporatie Portaal 180 handtekeningen aan te bieden. "Bewoners eisen dat Portaal de schimmel en tocht in hun huizen en de rattenplaag in de buurt aanpakt. Ook willen zij inspraak, want ze voelen zich al jaren niet gehoord. Portaal nam de 180 handtekeningen in ontvangst en belooft beterschap", aldus de SP.

"In 2018 gaan ze beginnen met het verbeteren van de woningen, en ze gaan snel in overleg met de bewoners over de ideeën en de belangen van de huurders. Portaal heeft beloofd om over twee weken uitgebreid te reageren op de eisen van de huurders."

"Ik ben blij dat Portaal de buurt heeft bezocht en dat ze hebben toegezegd naar onze eisen te kijken. Portaal gaf zelf toe dat ze 'misschien al iets eerder in de tijd' iets aan onze woningen hadden moeten doen. Volgend jaar gaan ze beginnen met het plaatsen van dubbel glas, een nieuwe voordeur en gevelisolatie. Wij kijken er naar uit!", aldus een van de bewoners.

Na een bezoek aan een van de woningen werden vertegenwoordigers van Portaal ontvangen in de speeltuin in de 44e straat in Zwanenveld. Meer dan 50 bewoners waren daar aanwezig om de 180 ondersteuningen te overhandigen in de vorm van een levensgrote gatenkaas. Hiermee lieten de bewoners weten dat ze het zat zijn om in een tochtig huis te wonen.

(Foto: Marij Feddema)

Reageer als eerste
Meer berichten