Logo brugnijmegen.nl


(Foto: Michelle Stuiver)
(Foto: Michelle Stuiver)

Afval verdwijnt in kunst

  Human Interest

Langs de Waalkade in Nijmegen staan sinds vorige week bijzondere, kunstzinnige afvalbakken. Alle kunstafvalbakken zijn onderdeel van de Walk of Waste: een route over de Waalkade met als doel voorbijgangers te bewegen hun afval in de afvalbakken te gooien. Wijkheld Juliette onthulde samen met Pieter-Balth Linders, directeur van Dar en de kunstenaars Angela Vissers en Arend-Jan Burger de wijkheldenafvalbak. Deze afvalbak vraagt net als alle andere bakken op de route aandacht voor het probleem van de zogeheten plastic soep. 

Samen met Wijkhelden uit Nijmegen ontwierp kunstenares Angela Vissers met hulp van Arend-Jan Burger de Wijkheldenafvalbak. De Wijkheldenafvalbak is mede mogelijk gemaakt door Dar. Angela Vissers: "Ik vind het belangrijk om kinderen op een positieve manier bewust te maken van plastic soep en vroeg Wijkhelden hoe de onderwaterwereld er volgens hen uit zou zien zonder plastic afval." Pieter-Balth Linders: "Met deze afvalbak staat de jeugd letterlijk aan het roer voor onze toekomst."
Nijmeegse Wijkheld Juliette had de eer om samen met de kunstenaars en de directeur van Dar de Wijkheldenafvalbak te onthullen. Juliette: "Ik vind de bak heel mooi. Als iedereen zijn afval in de bakken gooit, komt het niet in de Waal. Dat is beter voor de vissen." Op alle afvalbakken staat een QR-code. Loop je een afvalbak voorbij? Scan dan de code met je mobiele telefoon en krijg informatie over de kunstafvalbak, de kunstenaar en de sponsoren. De bakken zijn allemaal anders. Zo zijn er afvalbakken beschilderd, staan er foto's op en sommige bakken hebben 3D-effecten. Bij sommige kunstafvalbakken staat een boodschap voor de voorbijganger.

www.plasticsoupnijmegen.nl, www.wijk-helden.nl

(Foto: Michelle Stuiver)

Reageer als eerste
Meer berichten