Logo brugnijmegen.nl


Wandelvereniging Magnus maakt zich klaar voor Vierdaagse

  Human Interest

Zaterdag 15 juli wordt Ontmoetingscentrum de Kloosterhof door vrijwilligers omgetoverd naar Ontmoetingscentrum Magnus 4Daagse Locatie. In een korte tijd worden honderd bedden van defensie in de sporthal geplaatst waar gasten en vrijwilligers kunnen overnachten. Zondag 16 juli wordt om 14:00 uur de Vierdaagseweek feestelijk geopend, alle buurtbewoners zijn daarbij welkom. Clown Fleur zal de kinderen vermaken, de volwassenen krijgen een ludieke act voorgeschoteld waarbij de lachspieren het zwaar krijgen.

Dit jaar viert Wandelvereniging Magnus hun 35-jarig jubileum. De leden en vrijwilligers worden dan ook letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje gestoken; de nieuwe wandeloutfit bestaat uit twee nieuwe polo's en een nieuw jack. De oude wandelkleding gaat naar de Padipadi foundation, een stichting die ontwikkelingsprojecten steunt in Sierra Leone.


De vrijwilligers en leden van Wandelvereniging Magnus zetten zich elk jaar 100% in om hun gasten zo goed mogelijk van dienst te zijn. De vereniging staat ook dit jaar met zes verzorgingsposten langs de route, bemand door enthousiaste vrijwilligers. Ook in Ontmoetingscentrum Magnus 4Daagse worden de gasten goed verzorgd. Aan het einde van de wandeldag kunnen de wandelaars met hun blaren en pijntjes terecht bij het medische team in het gebouw. Daarnaast krijgen de gasten elke dag een warme, gevarieerde maaltijd voorgeschoteld. Naast het verzorgen van hun gasten besteedt de wandelvereniging ook de nodige aandacht aan de veiligheid. Op de dinsdag vindt een ontruimingsoefening plaats waaraan iedereen verplicht is deel te nemen.

Om wat extra energie op te doen voor de laatste kilometers krijgen de wandelaars van vereniging op de laatste wandeldag een drankje met gebakken ei of pannenkoek aangeboden. Die avond wordt de vierdaagseweek feestelijk afgesloten met een buffet en een "blarenbal" met live muziek.

Zaterdag 22 juli staat in het teken van opruimen, wat altijd soepel en snel verloopt. Daarna gaat iedereen huiswaarts en wordt er alweer uitgekeken naar de volgende editie.

Reageer als eerste
Meer berichten