Logo brugnijmegen.nl


Roze woensdag belooft ook dit jaar weer een groot roze feestje te worden bij 't Hoogstraatje. "Een dag vol onvoorwaardelijke liefde", aldus Nijmeegse Annie. (Foto: Maaike van Helmond)
Roze woensdag belooft ook dit jaar weer een groot roze feestje te worden bij 't Hoogstraatje. "Een dag vol onvoorwaardelijke liefde", aldus Nijmeegse Annie. (Foto: Maaike van Helmond)

Roze woensdag, dag van de liefde

  Human Interest

Een roze 'hert', dat is wat Nijmeegse Annie alle lopers, maar ook het publiek, de woensdag van de Vierdaagse onder de riem wil steken. "Zij blaren op hun voeten, wij op onze handen van het klappen." Dit doet zij zoals gebruikelijk vol overgave vanaf een podium voor 't Hoogstraatje.

Waar Roze Woensdag van oorsprong aandacht vraagt voor de LHBT groep, trekken Nijmeegse Annie en Hyke van den Bent van 't Hoogstraatje het net nog iets breder. Annie: "Er is zo veel ellende in de wereld, dat iedereen wel wat extra liefde kan gebruiken. Onvoorwaardelijke liefde voor iedereen, is dus waar wij voor staan." Want, zoals Annie het zelf zo mooi uitdrukt: "Rozen verwelken, schepen vergaan, zit niet te nuilen, maar doe er wat aan."
"En dat doen wij dus via ons podium", gaat Hyke verder. "Iedereen is welkom om daar op te klimmen om lopers toe te spreken, iemand in het zonnetje te zetten, een verhaal te vertellen of gewoon lekker mee te zingen. Met als thema 'Annie's hartstocht' zoeken wij speciaal het verhaal achter de lopers. Waarom loopt iemand, wat heeft iemand meegemaakt, et cetera. Verhalen kunnen spontaan op het podium worden gedeeld, maar mensen kunnen zich ook al van tevoren met hun verhaal bij ons melden via info@hoogstraatje.nl." Eigenlijk kan dus bijna alles op dit podium bovenaan de Voerweg. "Wat nog leuk zou zijn? Een huwelijksaanzoek vanaf het podium!"
Hoe meer liefde, hoe beter, vindt ook Annie. "Alle mensen moeten gewoon lief zijn voor elkaar; samen het leven vieren, al helemaal op Roze Woensdag. Samen met Gringo maak ik er weer een mooi feestje van. We staan daar de hele dag te bakken in de volle zon, maar dat doet ons niets. Alles voor dat roze 'hert' onder de riem."

Reageer als eerste
Meer berichten