Logo brugnijmegen.nl


"Tijdens het maken van een album laat je iets van jezelf zien. Niet alleen door de muziek die je maakt, maar ook in de keuzes van je beste opnames en composities", vertellen Paul Bickmann en Rhea Elise Khoeblal over de cd 'Like trees sway'. (foto: Jimmy Israël)
"Tijdens het maken van een album laat je iets van jezelf zien. Niet alleen door de muziek die je maakt, maar ook in de keuzes van je beste opnames en composities", vertellen Paul Bickmann en Rhea Elise Khoeblal over de cd 'Like trees sway'. (foto: Jimmy Israël) (Foto: Jimmy Israël)

'Pianodame' presenteert debuutalbum

  Human Interest

Nijmegen - "Ik had al wel verwacht dat een cd opnemen veel werk kon zijn, maar in het afgelopen jaar heb ik kunnen ervaren hoeveel tijd en energie het werkelijk vergt. Daarom ben ik des te blijer dat ik binnenkort mijn eerste album kan presenteren, met nummers die de Nijmegenaren wellicht van de straat herkennen." Rhea Elise Khoeblal is voor velen een bekend gezicht én geluid in het centrum van Nijmegen. Regelmatig trekt zij erop uit om met haar mobiele piano de binnenstad te voorzien van vrolijke noten. Op 7 oktober lanceert Rhea haar debuutalbum 'Like trees sway' in boekhandel Dekker van de Vegt.

"Het album is vernoemd naar het gelijknamige nummer op de cd. Als ik dit liedje op straat speelde, kreeg ik vaak de vraag of ik ook een cd had die de voorbijgangers konden kopen", vertelt Rhea. "Omdat ik zo graag volmondig 'ja' wilde zeggen, besloot ik een album op te nemen. Op dat idee begon ik twee jaar geleden te broeden en ik kijk er naar uit om binnenkort het eindresultaat aan mijn luisteraars te presenteren."

'Like trees sway' (zoals de bomen wiegen) is een oude compositie van Rhea en ontstaat in 2010, met een diepe betekenis voor de pianiste. "Vanuit enerzijds stabiliteit en anderzijds flexibiliteit in het leven, komen kalmte en tevredenheid voort. Met dat als basis ontstaat er ruimte voor de dingen die echt bij je passen, zoals speelsheid, passie en tal van emoties. Je kunt daar vervolgens rustig in meebewegen zonder erdoor meegesleept te worden zoals sterke bomen dat doen, onder allerlei omstandigheden."

De opnames zijn voor de helft in de Wisseloord Studio's in Hilversum opgenomen. Voor de overige nummers vertrouwt Rhea op Paul Bickmann van studio Humanlight Recording. "Het opnemen van de nummers ging heel vlot", vertelt Paul. "Na twee dagen waren wij klaar met de opnames in de grote Zaal 7 van LUX. Daar hadden wij beschikking over de prachtige vleugel en bouwden wij een pop-up studio om de laatste nummers op te nemen. Het kiezen van de juiste opnames nam de meeste tijd in beslag. Voor elk nummer namen we gerust één hele dag de tijd. Dat was eigenlijk heel erg gezellig, want in de pauze speelden we het computerspelletje Mario Kart om bij te komen."

De omslag van het album is een creatie van kunstenares Esmeralda Snaphaan en zal sommigen bekend voorkomen. "Zij heeft namelijk ook de stationspiano beschilderd", vertelt Rhea.

De releaseparty begint om 16.30 uur en is gratis te bezoeken. Naast live muziek is er ook ruimte voor een vraaggesprek met Rhea.

www.dekkervdvegt.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox