Logo brugnijmegen.nl


"Ik zit pas in de vierde klas van de havo en heb nog even de tijd om te ontdekken wat ik leuk vind", vertelt India Kees uit Malden. "Wat ik wel weet is dat ik voor een internationale carrière wil gaan tijdens deze Elite Model Look 2017 wedstrijd." (foto: Jimmy Israël)
"Ik zit pas in de vierde klas van de havo en heb nog even de tijd om te ontdekken wat ik leuk vind", vertelt India Kees uit Malden. "Wat ik wel weet is dat ik voor een internationale carrière wil gaan tijdens deze Elite Model Look 2017 wedstrijd." (foto: Jimmy Israël) (Foto: Jimmy Israël)

Maldense naar finale Elite Model

  Human Interest

Malden - "Op Instagram zag ik de modellenwedstrijd voorbijkomen. Hoewel ik geen model was, leek het mij ontzettend leuk om mee te doen. Nu heb ik de smaak te pakken en ga ik er vol voor om Elite Model 2017 te worden." De in Malden woonachtige India Kees doet mee aan de competitie en heeft zich inmiddels weten te plaatsen voor de finale op 14 oktober in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Er zijn 20 finalisten. Die finalisten maken kans op een contract bij Elite Model Management Amsterdam en een plek in de internationale finale eind november in Milaan. Ieder jaar werkt Elite Model Look Nederland samen met een goed doel. Dit jaar is dat Make-A-Wish Nederland.

Voor het 34e jaar op rij houdt Elite een internationale modellencompetitie en geeft duizenden jongens en meisjes tussen de 14 en 22 jaar de kans om hun droom werkelijkheid te laten worden en in de voetsporen te treden van topmodellen als Cindy Crawford en Gisele Bündchen.

"Het is een enerverende ervaring om op de catwalk te lopen. Tussen het winkelend publiek van Hoog Catharijne in Utrecht liepen wij op hoge hakken met een nummertje op onze kleding. In het begin was ik bloednerveus, maar opeens gaat het knopje om en ga je ervoor." Afgelopen mei deed de veertienjarige India Kees mee aan het castingweekend van de Elite Model Look 2017 modellenwedstrijd. Ze werd geselecteerd voor de volgende ronde en op 30 september stond de jonge Maldense in de halve finale in Amsterdam. En met succes. Ze is nu weer een stapje dichterbij haar einddoel: een contract bij Elite en zover mogelijk komen in de modellenwereld. "Ik wil heel graag reizen, veel van de wereld zien en mensen uit de modewereld ontmoeten", vertelt India. "Het lijkt me een hele eer om met beroemde kledingontwerpers te werken en uiteindelijk in een magazine te staan."

De modellenwedstrijd betekent veel voor India en ze is er dan ook veel mee bezig. "Mijn ouders, vrienden en vriendinnen weten er van en iedereen vindt het spannend. Iedereen leeft met mij mee, maar velen weten niet hoe belangrijk het voor mij is. Ik ben heel bewust van wat ik eet en zorg dat ik goed in vorm blijf. Sporten vind ik sowieso heel leuk en doe aan volleybal. Ik zit in 4-havo op het Karel de Grote College en elke dag fietsen naar school is flinke workout", lacht India. "We wonen aan de rand van het bos en ik vind het heerlijk om ook daar mijn sportoefeningen te doen."

Alsof school en sporten al niet druk genoeg is, probeert India zich steeds verder te verdiepen in het leven van een model. "Trainen als model betekent voor mij heel veel kijken naar video's op YouTube. Hierin leer je te lopen als model, verschillende gezichtsexpressies uit te beelden en hoe je relaxed en zelfverzekerd tegelijkertijd kunt zijn."

Supermodellen als Cindy Crawford, Gisele Bündchen en Linda Evangelista zagen dankzij Elite een succesvolle carrière tegemoet. Nu staat India in de finale. "De concurrentie is moordend, want er doen veel meiden mee", vertelt India. "Ik ga hard mijn best doen en wie weet zie je me in de toekomst wel in een modeblad staan."

Kijk voor meer informatie over de modellenwedstrijd op www.elitemodellook.nl

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox