Logo brugnijmegen.nl


Nachtburgemeester Angela Verkuijlen zorgt in haar laatste jaar van haar ambtstermijn voor extra verbinding met Het Nachtloket. "Er zijn zoveel Nijmegenaren met leuke ideeën. Door de juiste mensen aan elkaar te koppelen ontstaan mooie initiatieven. (foto: Jimmy Israël)
Nachtburgemeester Angela Verkuijlen zorgt in haar laatste jaar van haar ambtstermijn voor extra verbinding met Het Nachtloket. "Er zijn zoveel Nijmegenaren met leuke ideeën. Door de juiste mensen aan elkaar te koppelen ontstaan mooie initiatieven. (foto: Jimmy Israël) (Foto: Jimmy Israël)

Op spreekuur bij nachtburgemeester

  Human Interest

Nijmegen - "Ik ben een nachtburgemeester van iedereen, op zoek naar verhalen die ik niet ken. Door te praten met de inwoners kom je erachter wat er bij hen leeft. Wat dat betreft ben ik een spons die al die informatie opneemt en inzet om het cultuur- en nachtleven van Nijmegen een boost te geven."

Als nachtburgemeester verbindt Angela Verkuijlen de Nijmegenaren met elkaar op het gebied van cultuur en het nachtleven. Ze is bezig met het laatste jaar van haar ambtstermijn en zet een tandje bij in haar werkzaamheden met 'Het Nachtloket'. Op donderdag 5 oktober hield Angela haar eerste zitting in café 't Haantje. "In Het Nachtloket ontmoet ik op een laagdrempelige manier de Nijmegenaren om hun verhalen en behoeften te horen. Deze ontmoeting in levenden lijve is lekker laagdrempelig en niet zo afstandelijk als een mail of telefoontje."

Onder het genot van een drankje hoort de nachtburgemeester toe, welke ideeën haar nachtburgers hebben om het culturele leven in de stad bruisend te houden. "Ik vind het fijn om mee te denken en met een uitgebreid netwerk aan culturele instellingen en horecaondernemers help ik de ideeën verder te realiseren."

De eerste bezoeker van Het Nachtloket komt stipt om 21.00 uur binnen. "Deze 75-jarige meneer vertelde over de Nijmeegse Processie, een pelgrimstocht waarbij mensen in de nacht een wandeling maken naar het Duitse Kevelaer. Volgend jaar vind de 230e editie plaats en hij zocht een manier om de tocht onder de aandacht te brengen. Als nachtburgemeester ga ik kijken welke social mediakanalen er interessant zijn en wie weet loop ik zelf ook een stukje mee."

Later op de avond ontmoet Angela een jonge journalist die onlangs in de stad is komen wonen. Hij ontvangt graag tips over de leukste plekjes van Nijmegen. "Deze man raakte van de zomer verknocht aan cultureel terras De Kaaij. Nu het eenmaal voorbij is, vroeg hij zich af of er leven is na De Kaaij. Ik schreef een aantal bierviltjes vol met suggesties voor feestjes, evenementen en organisaties, waar hij naar hartenlust kan genieten van cultureel Nijmegen."

Er ontstaan ook spontane ontmoetingen die inspirerend werken op de nachtburgemeester. "Ik raakte aan de praat met een jonge stamgast van het Haantje die daar regelmatig komt om te kaarten met senioren. Als ik die verbinding en wisselwerking zie in onze stad word ik ontzettend blij. Elke eerste donderdag van de maand zit ik met een mijn nachtwethouders op een andere locatie. Als er Nijmeegse cafés zijn die Het Nachtloket willen onderbrengen hoor ik dat graag."

www.facebook.com/nienuilen

Reageer als eerste
Meer berichten