<p>De eerste bewoners betrekken hun nieuwe woning.</p>

De eerste bewoners betrekken hun nieuwe woning.

(

Foto: William Moore 

)

Eerste bewoners Stelt-Zuid krijgen sleutel

  Nieuwsflits

Lent - Op 11 september kregen de eerste bewoners van de Stelt-Zuid, het meest zuidelijke stuk van Lent, de sleutel van hun woning. De woningen zijn vlak bij de dijk gebouwd. De 20 compacte en efficiënt ingedeelde sociale huurwoningen zijn tijdens de coronacrisis in 7 maanden gebouwd. Tot 2025 wil Talis in heel Nijmegen-Noord 700 huurwoningen opleveren.

“In deze bijzondere tijden hebben we gelukkig kunnen doorbouwen. En dat is belangrijk, vanwege de enorme vraag naar betaalbare huurwoningen. Na ruim twee jaar leveren we weer woningen in dit deel van Nijmegen op. Nu er locaties beschikbaar zijn, kunnen we weer bouwen. Ik ben daar erg blij mee en ik kijk uit naar alle 700 woningen die we de komende vijf jaar in Nijmegen-Noord bouwen. Dat is een enorme boost voor de woningmarkt”, aldus Ronald Leushuis, bestuurder van Talis.

Ook dertigers

De sleutels zaten al in de deur en de bewoners gingen per blok van vijf en op afstand naar binnen. Het kennismaken met de buren en klussen is al begonnen. Florence Kleijnen, manager Verhuur van Talis: “Wat een geluk heb je als je in een betaalbare huurwoning op deze adembenemende plek komt te wonen. De bewoners wonen hier alleen of met z’n tweeën. Vandaag heb ik ook een aantal jongere mensen van in de dertig mogen feliciteren. Bijvoorbeeld ook twee jonge mensen die met loting de woning hebben gekregen. Bij onze nieuwbouwwoningen hebben ook starters vaak meer kans, omdat we meerdere woningen via één advertentie aanbieden. De woningen zijn energiezuinig, wat fijn is voor de woonlasten. De indeling is verrassend en compact en richt zich naar buiten. Elk raam is een schilderij met deze mooie omgeving. Iedereen heeft het er over hoe mooi het hier nu al is.”

Focus naar de omgeving

De Vree en Sliepen bouwde de twee blokken van 10 woningen. Vanwege de coronamaatregelen en personeel dat daardoor uitviel, is de bouw met enkele maanden vertraagd. De woningen van 69 m² hebben een huurprijs van € 619,01 (prijspeil 2020), zodat huurders optimaal gebruik kunnen maken van de huurtoeslag. De woningen zijn rug-aan-rug gebouwd, met de focus naar de omgeving. Ze hebben alleen een kleine voortuin. In de woonkeuken kom je binnen, er is geen hal. Op de begane grond zijn ook het toilet en de berging. Op de eerste verdieping is de woonkamer en op de tweede verdieping zijn de slaapkamer en de badkamer. Voor nog twee woningen van de Stelt-Zuid plant Talis op het moment de bezichtigingen in. Inschrijven hiervoor kan niet meer.

Bijzonder ontwerp in een unieke buurt

De twee blokken schuurwoningen zijn ontworpen door architectenbureau Nexit uit Arnhem. Ze zijn vanaf de Waalbrug goed te zien. Ze knallen er uit op deze nu nog vlakke plek. Er is veel aandacht besteed aan de architectuur. Het ontwerp met het hout, de grijze daken en de strakke vormgeving sluit aan bij de omgeving die nog gebouwd en geplant wordt. Naast de twee gebouwen van Talis, komen er de komende jaren nog zo’n 250 koopwoningen en tientallen fruit- en bloesembomen. De nieuwe bewoners onderhouden de bomen.

www.talis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden