<p>Koken in de biologische tuin van het Land van Ooij, Groene Vrijdag 2019.</p>

Koken in de biologische tuin van het Land van Ooij, Groene Vrijdag 2019.

(Foto: Jan Willem de Venster)

Groene Vrijdag: deel(je)keuken

  Nieuwsflits

Nijmegen - Vrijdag 6 november is het Groene Vrijdag. "Dat is de dag waarop we Nijmegen groener en mooier maken. Deze derde editie is deels online en richt zich vooral op sociale duurzaamheid: we gaan voedsel delen. Niet alleen duurzame, lokale producten, maar ook lokale organisaties en bedrijven die ze verwerken én delen met speciale doelgroepen. Zo maken we toch een verbinding in een jaar waarin dat zo beperkt kan. Samen aan de slag: deel(je)keuken! Uiteraard coronaproof", aldus de organisatie.

"Natuurlijk steken we de handen ook weer uit de mouwen tijdens plantacties, afval opruimen en regenpijpen afkoppelen, maar dit keer uitsluitend in kleine groepjes en in eigen kring. Dit jaar leggen we meer nadruk op sociale duurzaamheid en gaan we voedsel delen. Bedrijven, instellingen en organisaties stellen een deel van hun oogst of hun keuken beschikbaar voor de bereiding van soep. Deze speciale Groene Vrijdagsoep gaat naar de Voedselbank en het recept delen we."

Workshops, vragenuurtjes en films

Online is er ook van alles te beleven. Zo besteedt streekomroep RN7 aandacht aan Groene Vrijdag en zijn er workshops, vragenuurtjes en filmpjes. Ook kunnen Nijmegenaren in het weekend van Groene Vrijdag gratis kijken naar de film 2040 Join the Regeneration over klimaatoplossingen. Dat kan thuis op de bank of op een groot scherm in LUX Nijmegen.

Groener, gezonder, mooier en socialer

Groene Vrijdag is in 2018 ontstaan als afsluiting van het Green Capital-jaar en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Met bijdragen van scholen, partners, vrijwilligers, gemeente én inwoners. Het programma is nog volop in ontwikkeling, hou voor de laatste stand van zaken de website in de gaten.

Heb je zelf ideeën voor een activiteit, stuur dan een e-mail naar greencapital@nijmegen.nl.

www.groenevrijdagnijmegen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden