<p>Volgend voorjaar ook in de Tuin van Woezik.&nbsp;</p>

Volgend voorjaar ook in de Tuin van Woezik. 

(Foto: Jochen Kühnen )

'Natuur-inclusief bouwen' in de Tuin van Woezik

  Nieuwsflits

Wijchen - Huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen vinden komend voorjaar onderdak in de Tuin van Woezik in Wijchen. Zo zijn er 5 vleermuiskasten en 16 gierzwaluwkasten ingebouwd. Ook zijn bij een vijftal woningen voorzieningen getroffen voor de huismus. Op deze manier is er ook bij nieuwbouwprojecten nog plek voor vogels en vleermuizen.

Het is een initiatief van Jordy Houkes (Vereniging Natuur en Milieu Wijchen), mogelijk gemaakt door de gemeente Wijchen.

Houkes: "Door nieuwe bouwmethoden (zoals betere isolatie, minder ventilatie, beter sluitende dakbedekking) hebben vogels en vleermuizen in nieuwbouw minder kieren en nissen om in te kruipen. Mede daardoor zijn de aantallen van bijvoorbeeld huismussen en gierzwaluwen de afgelopen decennia sterk afgenomen. Met dit zogenaamde natuur-inclusief bouwen helpen we ze weer op de weg terug."

In het recent uitgegeven Natuurbeleidsplan van de gemeente Wijchen is het natuur-inclusief bouwen één van de speerpunten. "Daarmee zou dit namens de gemeente de standaard-bouwwijze kunnen worden. Zodat wij, inwoners van de gemeente Wijchen, ook in de toekomst nog kunnen genieten van huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen in onze wijken (die houden trouwens ook van buxusmotten en eikenprocessierupsen)!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden