<p>o veel mogelijk wandelen en fietsen; dat is het doel van bijna 1.000 medewerkers van 16 Nijmeegse organisaties.&nbsp;</p>

o veel mogelijk wandelen en fietsen; dat is het doel van bijna 1.000 medewerkers van 16 Nijmeegse organisaties. 

(Foto:)

Zestien Nijmeegse organisaties gaan Beweegchallenge aan

  Nieuwsflits

Nijmegen - Zo veel mogelijk wandelen en fietsen; dat is het doel van bijna 1.000 medewerkers van 16 Nijmeegse organisaties. Zij doen mee aan de Beweegchallenge van 14 oktober tot en met 10 november. “Want fietsen en wandelen is niet alleen leuk, gezond en goedkoop, maar helpt deze organisaties ook bereikbaar te blijven”, aldus de initiatiefnemers.

De Beweegchallenge is een initiatief van onder andere Slim & Schoon Onderweg, in samenwerking met Wij Zijn Groen, Gezond & In Beweging Nijmegen.

Aan de Beweegchallenge doen onder andere mee: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Gemeente Nijmegen, Gloedcommunicatie, HAN, Karakter, Radboudumc, Radboud Universiteit, Talis en Woonwaarts.

“De wandel- en fietskilometers die hun medewerkers gaan afleggen voor deze wedstrijd, mogen zowel voor het woon-werkverkeer als recreatief gemaakt worden. Zo kunnen ook werknemers die vanwege COVID-19 thuiswerken meedoen aan deze challenge. Want ook met thuiswerken is het uiteraard belangrijk om genoeg in beweging te blijven. Als beloning voor het vele bewegen, doneren de 16 werkgevers een flink bedrag aan een aantal (Nijmeegse) goede doelen. De organisatie die relatief de meeste kilometers beweegt, wint een geldprijs om uit te geven aan een goed doel naar eigen keuze. Een overzicht van alle deelnemende organisaties en meer informatie is te vinden op https://beweegchallenge-nijmegen.nl/.

Wekelijkse update

Om de gemaakte fiets- en wandelkilometers bij te kunnen houden, maken de deelnemers gebruik van de app Go Velo. De challenge duurt 4 weken; wekelijks worden de deelnemers op de hoogte gebracht of ze op schema liggen het streefdoel te halen. En wekelijks worden ze gemotiveerd om nog net even iets meer te wandelen en/of fietsen. Daarnaast laten we de deelnemers weten welke organisaties (top 5) naar verhouding de meeste wandel- en fietskilometers hebben gemaakt.

Nijmeegse organisaties zijn nog steeds van harte welkom om zich bij deze groene, gezonde beweging aan te sluiten. Mobiliteitsmakelaar Marc Kemink geeft er graag meer informatie over en is te bereiken via mobiliteitsmakelaar@vno-ncwmidden.nl. Meer informatie is ook te vinden op https://wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden