Foto:

Winnaars Nijmeegse sportprijzen

  Nieuwsflits

Nijmegen - Tessie Savelkouls, Nijmegen Devils, Alexe Wagemaker, STJN-jongensteam u18 en voetbalvereniging D.V.O.L. winnen de sportprijzen van de Avond van de Nijmeegse Sport. Nijmegenaren en een vakjury kozen samen uit 12 genomineerden de winnaars in de categorieën Sporter van het jaar, Sportploeg van het jaar, Sporttalentprijs individueel en Sporttalentprijs teams. Het Sportinitiatief van 2019 werd gekozen door de jury.

 Anders dan normaal

De gemeente Nijmegen organiseert ieder jaar de Avond van de Nijmeegse Sport om de sporters en sportploegen in het zonnetje te zetten. De sportprijzen zouden op 13 maart worden uitgereikt, maar de bijeenkomst kon door de maatregelen rondom het coronavirus niet doorgaan. De gemeente heeft daarom gezocht naar een andere manier om de winnaars te verrassen. Zowel de winnaars als de genomineerden kregen daarom een kaartje met een bos bloemen opgestuurd. De winnaars kregen daarnaast een oorkonde, juryrapport en een geldbedrag.

 Trots

Met een persoonlijke kaart liet Bert Velthuis, wethouder Sport, weten vooral trots te zijn op alle genomineerden. “Alle genomineerden, of ze deze sportprijzen nou wonnen of niet, hebben topprestaties neergezet. Ik ben blij dat Nijmegen zoveel sporttalent heeft en wil dit graag laten zien. Het afgelopen jaar was daarnaast lastig voor veel sporters. Daarom is het extra belangrijk om aandacht te houden voor de sporttalenten van onze stad.”

 De winnaars van 2019

Sporter van het jaar: Tessie Savelkouls Ze is een judoka en won in 2019 gouden medailles tijdens de IJF Qingdao Masters in China en tijdens de European Open in Tallinn. Ook won ze een zilveren medaille bij de Grand Prix in Marrakesh.

 

Sportploeg van het jaar: Nijmegen Devils Het ijshockeyteam van de Nijmegen Devils werd in 2019 Nederlands kampioen en won de nationale beker.

 

Sporttalentprijs individueel: Alexe Wagemaker Alexe judoot op hoog niveau en behaalde een mooie 4e plaats op de World Ranking List. Alexe is ook al voor het tweede jaar op rij genomineerd voor de sporttalentprijs.

 

Sporttalentprijs teams: STJN-jongensteam u18 Nog meer judotalent! De jongens stonden bij de Team Cup in Deventer en bij het Spaarne Teamtoernooi op de 1e plaats en behaalden daarnaast een 9e plaats bij het Nederlandse kampioenschap voor Clubteams.

Sportinitiatiefprijs: D.V.O.L. De voetbalvereniging D.V.O.L. voerde verplicht vrijwilligerswerk (10 uur per seizoen) voor de leden boven de 16 jaar en de ouders van jeugdige leden in. Zo zorgden zij in korte tijd voor maar liefst driehonderd nieuwe vrijwilligers. Dit loste het vrijwilligerstekort binnen de vereniging op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden