<p>Kunstenares Jonneke Kodde en wethouder Paul Loermans bij de beelden in de kasteeltuin.</p>

Kunstenares Jonneke Kodde en wethouder Paul Loermans bij de beelden in de kasteeltuin.

(Foto: gemeente Wijchen)

Onthulling bronzen beelden in Kasteeltuin

  Nieuwsflits

Wijchen - Wethouder Paul Loermans en kunstenares Jonneke Kodde onthulden woensdag 21 oktober twee bronzen beelden in de kasteeltuin van kasteel Wijchen. Het zijn twee dynamische bronzen vogelbeelden. Ze vormen de afsluiting van het project ‘Toekomst Kasteeltuin’.

De beelden heten ‘Vrijheid’ en ‘Samen Verder’. Twee namen die passen bij de omgeving van het kasteel en 75 jaar vrijheid. De bronzen vogelbeelden staan in de kasteelgracht en zijn een mooie aanvulling op de uitstraling van de nieuwe kasteeltuin.

Paul Loermans: “Het Kasteel met de kasteeltuin is natuurlijk één van de pareltjes van Wijchen. Het kasteel wordt nu grondig gerenoveerd. Deze prachtige bronzen beelden geven de kasteeltuin nu al een extra dimensie. En als de renovatie straks afgerond is dan komen de beelden nog beter tot hun recht. Hopelijk genieten hierdoor nog meer mensen van ons kasteel en de kasteeltuin!”

Samen verder in Vrijheid

Het beeld ‘Samen Verder’ is een grote cirkel met twee vliegende vogels. De cirkel symboliseert verbondenheid en de vogels het samen verder naar de toekomst. Het beeld ‘Vrijheid’ is een zwarte stern, die de vleugels strekt om in het luchtruim haar vrijheid te kiezen. Spanning en beweging gevangen in een bronzen beeld. Jonneke Kodde maakt al meer dan dertig jaar in Wijchen dynamische bronzen vogelbeelden die ook tot ver buiten de landsgrenzen uitvliegen, maar nu geland zijn in de kasteeltuin. Een feestelijke onthulling met de hele projectgroep en omwonenden was niet mogelijk. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de beelden te komen bekijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten