<p>Impressie reconstructie Hengstdalseweg.</p>

Impressie reconstructie Hengstdalseweg.

(Foto: Alroy Nanlohy)

Reconstructie Hengstdalseweg

  Nieuwsflits

Nijmegen - Een deel van de Hengstdalseweg in Nijmegen is vanaf 2 november 07.00 uur afgesloten voor al het verkeer vanwege werkzaamheden. Het gaat om het gedeelte tussen de Beukstraat en de Sophiaweg dat wordt vervangen. De werkzaamheden starten bij de kruising van de Beukstraat en gaan dan in fases richting de Sophiaweg.

Nieuwe situatie

“Dit gedeelte van de Hengstdalseweg wordt een fietsstraat waar je 30 km per uur mag rijden. Verder vervangen we de riolering en leggen we een speciaal ‘infiltratieriool’ aan tegen wateroverlast. We investeren in het behoud van de kastanjebomen door rondom de bomen de grond te verbeteren. Er komen nieuwe bomen en het park dichtbij de Sophiaweg wordt iets groter”, aldus de gemeente.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in 4 fases. De Hengstdalseweg tussen de Beukstraat en de Sophiaweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Er is een omleiding.

Werkzaamheden in 4 fases

Fase 1: van 2 november 07.00 tot 18 december 17.00 uur

Fase 2: van 11 januari 2021 07.00 tot 5 februari 17.00 uur

Fase 3: van 8 februari 2021 07.00 tot 30 april 17.00 uur

Fase 4: een paar dagen in de week van 18 (2021) in verband met het asfalteren van de weg.

Omleidingen

Het verkeer wordt omgeleid via de rotonde Hengstdalseweg/Broerdijk: Broerdijk, Berg en Dalseweg en Broerdijk/Kwakkenbergweg/Sophiaweg.

Buslijn 8 (Nijmegen Hatert-Centraal Station-Berg en Dal) rijdt tijdens de werkzaamheden een andere route. Meer informatie op breng.nl

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het ontwerp op https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/hengstdal/project/hengstdalseweg-tussen-beukstraat-en-sophiaweg-gedeeltelijke-reconstructie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden