BJ Baartmans
BJ Baartmans (Foto: eigen foto)

BJ Baartmans in de Lutherse kerk

  Nieuwsflits

Nijmegen - Zaterdagavond 28 november om 20.30 uur komt BJ Baartmans bij Cozy Concerts Nijmegen optreden in de Lutherse kerk, Prins Hendrikstraat 79, Nijmegen.

Tijdens het begin van de corona crisis schreef BJ een aantal liedjes, reflecterend op de emotionele ontregeling en de vele dilemma's die de pandemie met zich meebracht. Ze werden erg goed ontvangen op de diverse muziekmedia en dat wakkerde ook de behoefte aan om ze live te gaan uitvoeren.

BJ Baartmans brengt zijn liedjes de komende tijd solo, daarmee de uitdaging van een zo recht voor z'n raap mogelijk uitgevoerd programma niet schuwend. Ideaal voor een intieme, luisterrijke setting, welhaast voor spelen “op gepaste afstand”.

Najaar van 2020 was het 40 jaar geleden dat BJ zijn debuutoptreden deed met een Nederlandstalige new wave band, Square Objects.

Het album The Pawnshop Guitar Chase uit 1998 waarop hij voor het eerst zelf alle liedjes zong markeerde een nieuwe fase in de carrière van de Boxmeerse muzikant, waarin hij naam kreeg als singer songwriter.

Vanaf 2005 maakt hij vooral in het Nederlands geschreven nummers. Muzikaal bevinden die zich op een kruispunt van folk, blues, soul en pop, ironisch genoeg het best te vangen onder de noemer Americana. Met beschouwende en verhalende, heel persoonlijke maar ook relativerende teksten waarin een bonte stoet aan personages en plaatsen voorbij trekt.

Het meest recente album is ‘Verzamelaar’ (2018). Baartmans is een verzamelaar van gevangen geluid, het geschreven woord en heeft als muzikant een keur aan snaarinstrumenten tot zijn beschikking.

BJ werkte met een heel divers gezelschap musici uit de binnen- en buitenlandse rootsscene. De afgelopen jaren als bandlid onder meer met BJ's Wild Verband, Iain Matthews (in Matthews Southern Comfort), Hidden Agenda Deluxe, Frans Pollux, JW Roy en André Manuel en als sessiemuzikant met o.a. Jack Poels, Jeff Finlin, Carter Sampson, Levi Parham, David Corley en Oh Susanna.

Locatie: Lutherse kerk, Prins Hendrikstraat 79, 6521 AX Nijmegen

Toegangsprijs 13,00 euro in de voorverkoop (excl. adm. kosten) en 16,00 euro aan de deur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden