<p>De Hulpbus Nijmegen.</p>

De Hulpbus Nijmegen.

(Foto: )

Hulpbus Nijmegen voor kwetsbare Nijmegenaren

  Nieuwsflits

Nijmegen - “Dit busje gaat echt een verschil maken. Het is fantastisch dat zoveel partijen dit initiatief ondersteunen en dat NXP hierin het voortouw heeft genomen", zegt Dolly Toonen, voorzitter van Stichting Present Nijmegen. Ze doelt op het in gebruik nemen van de Hulpbus Nijmegen.

Een bus die wordt gedeeld voor verschillende organisaties, te beginnen met Stichting Present Nijmegen, de Vincentius Vereniging Nijmegen en Quiet Nijmegen. Zij kunnen de bus gebruiken voor het vervoer van mensen en materialen. Via een professioneel reserveringssysteem is het mogelijk om op een slimme manier samen de bus te gebruiken.

"Ik wilde zo graag een bus en zocht ook naar een verbindende factor van samenwerking tussen verschillende organisaties in Nijmegen. Vandaar mijn vraag aan NXP voor een 'deelbus' waarvan verschillende hulporganisaties gebruik kunnen maken. We kunnen nu niet alleen mensen vervoeren maar ook spullen om in veel wijken hulp te bieden. Daarnaast geloof ik in samenwerken en gebruik maken van elkaars expertise waardoor we Nijmegen nog socialer en mooier kunnen maken”, aldus Toonen.

Naast NXP waren ook Modderkolk, de Novio Tech Campus, Facilicom, de Radboud Universiteit en Driessen Autogroep bereid om dit bijzondere initiatief te steunen.

"Voor veel mensen met psychische, sociale, financiële of gezondheidsproblemen is hulp, hoe klein ook, erg welkom. En als een groep gemotiveerde vrijwilligers je dan een dagdeel helpt om bijvoorbeeld de tuin te snoeien, de keuken te witten of gewoon een middag samen spelletjes te spelen, kan dat van grote betekenis zijn. Dat is waar Stichting Present iets wil betekenen: door Nijmegenaren die aandacht of hulp kunnen gebruiken en betrokken medeburgers met elkaar in contact te brengen."

De missie van Present Nijmegen is om een brug te slaan tussen mensen die bereid zijn om zich in te zetten voor een ander en de samenleving, maar niet weten hoe ze daar handen en voeten aan kunnen geven. Present Nijmegen biedt de schakel tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen.

www.presentnijmegen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden