Vaccineren GGD Gelderland-Zuid gestart


Foto:

Vaccineren GGD Gelderland-Zuid gestart

  Nieuwsflits

Wijchen - Op vrijdag 15 januari is GGD Gelderland-Zuid gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Dit gebeurt vanuit de priklocatie aan de Havenweg in Wijchen. Voorlopig zullen hier iedere dag ongeveer 300 zorgmedewerkers worden gevaccineerd. "GGD Gelderland-Zuid is klaar om veel grotere aantallen te vaccineren. Dat kan zodra er meer vaccins beschikbaar zijn."

De eerste groepen die uitgenodigd zijn voor een vaccinatie zijn medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Zij hebben een uitnodiging van hun werkgever ontvangen om telefonisch een afspraak te maken.

Vaccinatiecoördinator Karlijn Hoondert: “Veel zorgmedewerkers hebben inmiddels al een afspraak gemaakt. Voor de komende weken zijn op onze locatie alle vaccinatiemomenten volgepland.” Zorgmedewerkers kunnen zelf kiezen bij welke van de 25 GGD-locaties zij een vaccinatie krijgen.

Ondertussen is GGD Gelderland-Zuid bezig met het uitbreiden van priklocaties in de regio. Dit om voorbereid te zijn op het vaccineren van de andere doelgroepen. "Iedereen die aan de beurt is, krijgt vanzelf bericht. Mensen hoeven hier zelf niets voor te doen. GGD Gelderland-Zuid heeft voorlopig genoeg personeel, er hebben zich veel mensen aangemeld om te helpen."

Veel informatie over vaccineren tegen het coronavirus is te vinden op coronavaccinatie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden