Nieuwbouw Portaal in Trompetstraat


<p>&nbsp;Artist impression van de nieuwbouw.</p>

 Artist impression van de nieuwbouw.

(Foto: Portaal)

Nieuwbouw Portaal in Trompetstraat

  Nieuwsflits

Nijmegen - In de Trompetstraat in Nijmegen, waar voorheen 20 garages stonden, bouwt Portaal nu zes energiezuinige Nul Op de Meter (NOM) eengezinswoningen. De woningen met een gebruiksoppervlakte van 95 m² worden na de zomer van 2021 verhuurd als middeldure huurwoningen.

Projectmanager Hans Koster van Portaal: “Het pleintje voor de garages was jaren een bron van overlast, met vuilstort en hangjongeren. Dat zorgde voor een onveilig gevoel in de buurt. Met dit project zorgen we voor meer differentiatie in het woningaanbod in de buurt. Daarnaast knappen we een lelijk stukje in de buurt op, waardoor bewoners zich weer veiliger en meer thuis voelen.”

De Trompetstraat ligt in de wijk Neerbosch-Oost dat is gebouwd tegen het voormalige dorp Neerbosch. Hieraan herinneren nog een middeleeuws kerkje, de pastorie en het brandspuithuisje in het noorden van de wijk. Het merendeel van de wijk is gebouwd in de jaren zestig van de twintigste eeuw. De bebouwing is divers en ruim opgezet met veel groen tussen de buurten. Er staan veel sociale huurwoningen en meer dan de helft bestaat uit hoogbouw.

Aandacht voor het individu

Het pleintje voor de garages in de Trompetstraat was al jaren een bron van overlast, wat zorgde voor een onveilig gevoel in de buurt. De garages zijn inmiddels gesloopt en op deze locatie bouwt Portaal nu zes NOM woningen. “Met de toevoeging van deze duurzame eengezinswoningen verwachten we dat dit de leefbaarheid van de buurt goed zal doen.”

Niet alleen de Trompetstraat maar ook in de omliggende straten werkt Portaal aan het opfrissen van de buurt. In de Symfoniestraat, Trompetstraat, Bazuinstraat, Jachthoornstraat, Tubastraat en Bugelstraat is onderhoud aan de woningen afgerond. Er is geschilderd, houtrot is aangepakt, kunststofkozijnen zijn gereinigd en waar nodig is voegwerk vervangen in de kopgevels. "De buurt kan er weer even tegen. Maar ook op persoonlijk niveau is er in deze coronatijd extra aandacht voor mensen die vragen hebben over het wonen in de wijk."

Comfortabele woning; goed voor het milieu en portemonnee

De woningen worden in opdracht van Portaal gebouwd door KlaassenGroep BV. De zes woningen hebben een gebruiksoppervlak van 95 m². De woningen worden te huur aangeboden aan huishoudens met een middeninkomen. "Hiermee willen we meer variatie en differentiatie in de buurt brengen. De woningen voorzien in hun eigen energiebehoefte. Zo hebben ze onder andere een goed geïsoleerde en luchtdichte buitenschil, HR+++ glas, elektriciteit van eigen zonnepanelen (de woning is ‘all electric’), een luchtwarmtepomp, een warmte terugwin installatie met CO2 sturing, vloerverwarming op begane grond en energie verbruik monitoring."

De verwachting is dat de woningen voor de zomervakantie van 2021 worden opgeleverd. Zodra de woningen gereed zijn voor de verhuur, zal hierover meer informatie beschikbaar worden gesteld, zoals de plattegronden van de woningen, de huurprijzen en de voorwaarden voor toewijzing.

Meer info: www.portaal.nl/trompetstraat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden