Financiële bijdrage voor speelplein in kinderziekenhuis


<p>Karin van den Wijngaard (fondsenwerver) en prof. dr. Paul Smits (directeur Amalia kinderziekenhuis) met de cheque van Fonds Cohesie.</p>

Karin van den Wijngaard (fondsenwerver) en prof. dr. Paul Smits (directeur Amalia kinderziekenhuis) met de cheque van Fonds Cohesie.

(Foto:)

Financiële bijdrage voor speelplein in kinderziekenhuis

  Nieuwsflits

Nijmegen - Samen spelen op het plein, een project van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen, heeft een financiële bijdrage van 4.560 euro ontvangen van goededoelenfonds Cohesie.

De bijdrage wordt gebruikt om een klinische ruimte om te toveren tot een groen speelplein. Het maatschappelijk fonds van de Udense bouwgroep Hendriks Coppelmans ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan ‘een geweldige leefomgeving’.

Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld, koos het comité van aanbeveling eind 2020 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds online stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was 20 euro waard. Naast het Amalia kinderziekenhuis werd Stichting De Vinkelse Molen uit Vinkel genomineerd. Zij ontvingen een bedrag van 3.220 euro.

Samen spelen op het plein

"Voor kinderen die opgenomen zijn in het Amalia kinderziekenhuis is dit hun tijdelijke woonomgeving. Vaak kunnen zij langere tijd niet naar buiten en zijn ze aangewezen op de speelmogelijkheden binnen. Daarom tovert het Amalia kinderziekenhuis een grote, klinische ruimte om tot een groen speelplein. Met een digitale vijver, waarin ze hun zelf getekende vissen kunnen laten zwemmen. Deze vijver stimuleert kinderen die mobiel zijn om naar het speelplein te gaan, waardoor ze in beweging komen en worden afgeleid. En dat is goed voor hun herstel, spieren en conditie", aldus het kinderziekenhuis.

Wonen geweldig maken

Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De Udense bouwer en ontwikkelaar is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt graag een extra steentje bij aan initiatieven die 'wonen geweldig maken'. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.

Ga voor meer informatie en aanmelding van goededoelenprojecten naar www.fonds-cohesie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden