<p>De binnenhaven van Nijmegen.</p>

De binnenhaven van Nijmegen.

(Foto: TPN WEST)

Eigen website voor ‘grootste geheim van Nijmegen’

  Nieuwsflits

Nijmegen - Wist je dat Nijmegen een van de grootste binnenhavens van Nederland heeft? En dat deze haven de stad maakt tot een logistieke hotspot? Nee? Om daarin verandering te brengen en de Oostkanaal Haven op de kaart te zetten, is een nieuwe website gelanceerd: www.portofnijmegen.nl

Al in 1952 werd de eerste havenarm aan het Maas-Waalkanaal geopend, wat eveneens de start vormde van het eerste ‘natte’ industrieterrein van de stad. In 1957 volgde de tweede havenarm en ruim twintig jaar later, in 1980, werd de openbare loskade, met een lengte van 170 meter, aan de Westkanaaldijk gebouwd.

 ”De haven vormt hét logistieke knooppunt tussen Rotterdam en Duitsland” 

“De Oostkanaal Haven is een van de grotere binnenhavens van Nederland. Jaarlijks lossen en laden hier zo’n 950 schepen rond een miljoen ton goederen. In eerste instantie alleen binnenvaartschepen, maar sinds 2014 ook zeegaande schepen, de zogenaamde coasters. Mede dankzij de gunstige ligging heeft de Nijmeegse binnenhaven veel potentie. Centraal gelegen aan de Waal en aangesloten op het Maas-Waalkanaal – en de omliggende snelwegen A50 en A73 – vormt de haven hét logistieke knooppunt tussen Rotterdam en Duitsland én een stimulator van duurzame economische ontwikkelingen”, aldus de initiatiefnemers.

“En dan toch wordt de haven nog steeds regelmatig ‘het grootste geheim van Nijmegen’ genoemd. En dat terwijl Nijmegen juist ontzettend trots mag zijn op de vele mogelijkheden die de haven te bieden heeft, onder andere op het gebied van logistiek, circulariteit, energietransitie en werkgelegenheid. Potentie die nu ook voor iedereen zichtbaar is dankzij de lancering van de nieuwe website.”

De nieuwe website biedt bezoekers onder andere algemene informatie over de Nijmeegse binnenhaven. Hoeveel bedrijven zijn er gevestigd, wat biedt het gebied aan werkgelegenheid, hoe zit het met de infrastructuur en de toegankelijkheid, wat zijn de aantallen op het gebied van op- en overslag, et cetera. Daarnaast informeert de website bezoekers over de watergebonden en -verbonden bedrijven die zich reeds in het havengebied hebben gevestigd en over aanverwante bedrijven en instellingen zoals Aqualink en de havendienst.

www.portofnijmegen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden