<p>Er kan vanaf dinsdag 6 april weer een baantje getrokken worden in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West.&nbsp;</p>

Er kan vanaf dinsdag 6 april weer een baantje getrokken worden in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West. 

Buiten zwemmen in Nijmegen

  Nieuwsflits

Nijmegen - De zwembaden in Nijmegen zijn al lange tijd gesloten. Daarin komt vanaf dinsdag 6 april verandering. Dan kan er weer een baantje getrokken worden in het buitenbad van Sportfondsenbad Nijmegen-West. De binnenaccommodaties(s) blijven vooralsnog gesloten.

Personeel en management van Sportfondsenbad Nijmegen-West zijn blij dat ze de individuele zwemmer weer mogen begroeten. “Het is weer een stapje in de normale richting.”

Bij banenzwemmen gelden de coronaregels. Zo kan er niet gedoucht worden en zal het omkleden op provisorische wijze buiten plaatsvinden. Ook is de 1,5 meter regel van toepassing, evenals alle andere bekende voorschriften.

Het water in het buitenbassin wordt deze week verwarmd naar minimaal 21° C. De ingang naar het buitenbad loopt via de poort aan de rechterkant van het gebouw.

Reserveren

De bezoeker dient vooraf via de webshop (https://webshopsportfondsenbadnijmegenwest.recreatex.be/Exhibitions/Overview) een tijdsblok van 45 minuten te reserveren en een ticket te kopen. Let op: reserveren of een ticket kopen bij het zwembad is niet mogelijk.

De Club Aqua jaarkaarthouders en bezitters van een meerbaden kaart kunnen alleen reserveren via reserveringen@sportfondsennijmegen.nl

Openluchtbad de Goffert

Buiten zwemmen in Openluchtbad de Goffert start naar verwachting vanaf 28 april. Op dit moment is een aantal vrijwilligers hard aan het werk om het hele terrein van het Goffertbad in orde te brengen. Daarnaast wordt het 50 meter bassin opnieuw betegeld en worden de komende weken de omkleedhokjes vervangen door nieuwe kleedcabines.

Rookvrij

Ondanks dat men in de buitenlucht kan zwemmen, is er voor de rokers onder de bezoekers wel een verandering. Sportfondsen Nijmegen heeft in het kader van ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ al haar accommodaties en bijbehorende terreinen als parkeerplaatsen en ligweide rookvrij verklaart.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden