<p>De Graafseweg gaat deels op de schop.</p>

De Graafseweg gaat deels op de schop.

(Foto: )

Herinrichting Graafseweg

  Nieuwsflits

Nijmegen - Vanaf 10 april wordt gewerkt aan de Graafseweg in Nijmegen. Het betreft groot onderhoud dat tot eind 2021 duurt. “De weg wordt ook aangepast om de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te vergroten. De weg is nu nog te breed en nodigt uit tot te hard rijden”, aldus de gemeente.

De rijbanen worden versmald, er komt een parallelweg tussen de Groenestraat en Rozenstraat en de verkeerslichten op 4 kruisingen worden vervangen.

Verkeersmaatregelen

In het weekend van 10 en 11 april is het nodig om de Graafseweg tussen de Neerbosscheweg en Groenestraat af te sluiten vanaf zaterdagochtend 10 april 07.00 uur tot zondag 11 april 21.00 uur. Op maandag 12 april wordt gestart met de werkzaamheden.

De Graafseweg blijft tijdens de werkzaamheden het grootste deel van de tijd open voor alle verkeer maar gemotoriseerd verkeer zal minder door kunnen stromen omdat er in elke richting één rijstrook beschikbaar is. Het verkeer wordt geadviseerd om over de S100 te rijden. Bussen blijven gewoon over de Graafseweg rijden. Hulpdiensten hebben altijd toegang tot de Graafseweg. Dit geldt ook voor fietsers en voetgangers.

Twee fasen

Het werk wordt uitgevoerd in tweefasen. Het deel tussen Neerbosscheweg en de Groenestraat wordt als eerste uitgevoerd en daarna het deel tussen Groenestraat en Rozenstraat. Omdat de werkzaamheden nog afgestemd moeten worden op de werkzaamheden aan de kabels en leidingen, is er nog geen definitieve planning voor de hele periode te geven. De werkzaamheden worden zoveel mogelijk gecombineerd om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Alleen tijdens de zomervakantie is de Graafseweg gedurende 3 weken helemaal afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege asfalteringswerkzaamheden.

Communicatie

Aan- en omwonenden zijn en worden door de aannemers (Van Gelder en Gebr. Van der Steen) geïnformeerd. Er worden Dynamische Route Informatie Panelen (DRIP’s) ingezet om gemotoriseerd verkeer te voorzien van de nieuwste reis(tijd)informatie.

Als proef wordt ook gebruik gemaakt van de Flitsmeister app met bijgewerkte verkeersinformatie voor wat betreft verkeersoverlast en deze geeft ook een advies omleidingsroute weer.

Aaanpassingen op een rijtje

- Op het deel tussen Rozenstraat en Wolfskuilseweg worden 2x1 rijstrook én een busbaan stad inwaarts gerealiseerd. Hierdoor ontstaat ruimte voor een parallelweg met groen en parkeerplaatsen.

- Er komt een volwaardig kruispunt met verkeerslichten ter hoogte van de Cavaljéweg, de oversteek bij de Verbindingsweg verdwijnt. Dat maakt oversteken comfortabeler en veiliger.

- Er komt een fietspad vanaf de Verbindingsweg naar de Cavaljéweg aan de noordzijde van de Graafseweg.

- Op het deel Cavaljéweg – Neerbosscheweg worden de vluchtstroken vervangen door groen waardoor de weg smaller lijkt en de rijsnelheid omlaag gaat.

- De bushalte op de rijbaan voor Graafseweg 287 verdwijnt. Ook de bushalte daar aan de noordzijde vervalt. Er komt een nieuw haltepaar aan de andere kant van de kruising Wolfskuilseweg en een tweede nieuw haltepaar bij de Cavaljéweg.

- Op het deel Wolfskuilseweg en Neerbosscheweg komen 4 (smallere) rijstroken, trottoirs die nu heel smal zijn, kunnen hierdoor breder worden.

nijmegen.nl/graafseweg

https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/project/graafseweg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden