<p>De huidige stenen speelplaats van basisschool De Akker.</p>

De huidige stenen speelplaats van basisschool De Akker.

(Foto: Hester Keurentjes)

Basisschool De Akker gaat voor groene speelplaats

  Nieuwsflits

Nijmegen - Het schoolplein van basisschool De Akker aan de Akkerlaan in Nijmegen is decennia lang nooit echt veranderd en bestaat voor 99% uit tegels. “Honderden kinderen hebben hierop met plezier gespeeld, maar diezelfde tegels beperkten hen ook in hun spelmogelijkheden en nodigden niet echt uit tot veel creativiteit. Kinderen, ouders en het team vinden het hoog tijd om het plein te verbeteren en kiezen voor vergroening”, aldus de werkgroep Groene Speelplaats.

“We willen een groene speelplaats die beter past in deze tijd, waarin we ernaar streven om kinderen meer naar buiten te halen en hen in contact te brengen met de natuur. Én een die voorzien blijft van veldjes om bijvoorbeeld te kunnen voetballen. Veel scholen zijn ons bij het vergroenen al voorgegaan en waren zo een mooie inspiratiebron voor ons.”

Buurtfunctie

“Ons plein heeft een echte buurtfunctie en dat moet zo blijven. In de wijk Sint Anna, waar de school ligt, zijn weinig speelvoorzieningen voor kinderen. Gevolg hiervan is dat er na schooltijd en in het weekend altijd veel kinderen op onze speelplaats te vinden zijn.”

Financiën

“Het aanleggen van een groene speelplaats kost veel geld. Omdat de gemeente en de provincie vergroening van schoolpleinen willen stimuleren, stellen zij subsidies beschikbaar. En vanwege de wijkfunctie van de speelplaats doen we een beroep op het wijkbudget van de Gemeente Nijmegen. Maar daarnaast moeten we ook zelf een aanzienlijk bedrag op tafel leggen. en daarom wordt dinsdag 13 april, op Nationale Buitenlesdag, het startschot gegeven voor een grote sponsoractie door de leerlingen van De Akker. Daarnaast start ook een crowdfundingsactie waarbij we bedrijven en andere sympathisanten benaderen met de vraag om een financiële ondersteuning.”

https://gofund.me/7724ee35

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden