<p>Geert Gerrits, wethouder wonen en ruimtelijke ordening Wijchen.&nbsp;</p>

Geert Gerrits, wethouder wonen en ruimtelijke ordening Wijchen. 

(Foto: gemeente Wijchen)

‘Wijchen financieel goed op weg’

  Nieuwsflits

WIJCHEN - “De gemeente Wijchen heeft halverwege het jaar haar financiën goed op orde. Wijchen houdt ruimte om te investeren in haar inwoners, organisaties en bedrijven”, aldus wethouder Geert Gerrits van Financiën.

Dat blijkt uit de Perspectiefnota 2021 die het college van burgemeester en wethouders afgelopen dinsdag vaststelde. Op 8 juli neemt de gemeenteraad een besluit over deze nota.

Gerrits: “Het college blijft op koers met de uitvoering van het coalitieakkoord ‘Iedereen doet mee’. Onze begroting voor 2021-2025 ziet er gezond uit. We houden ook de komende jaren financiële ruimte om te doen wat we beloofd hebben. Natuurlijk moeten we wel alert blijven op de financiële uitdagingen die er zijn.”

Wijchen besteedt bijvoorbeeld veel aandacht aan het beperken van de nadelige effecten door corona. Als het om de gemeentefinanciën gaat, is de aanpassing van het gemeentefonds per januari 2023 een belangrijk moment. De voorlopige uitkomsten lijken gunstig voor Wijchen. 

De kosten voor de jeugdzorg lopen in Wijchen steeds verder op, net zoals bij veel andere gemeenten. Er is zicht op landelijke compensatie voor deze kosten.

Sterk en gezond blijven

Om financieel gezond te blijven gaat het college terughoudend om met het voorstellen van nieuw beleid. Voor de komende periode wil het college inzetten op leefbaarheid in wijken en kernen. Ook wil het college economie en toerisme stimuleren. Tegelijk wil het college ervoor zorgen dat de toenemende vraag naar huishoudelijke hulp uit de WMO betaalbaar blijft.

Woningbouwopgave

Ook de woningbouwopgave vraagt om investeringen. Uit eerder onderzoek voor de regio ArnhemNijmegen blijkt een forse extra behoefte aan woningen. Het college wil investeren in extra menskracht bij de gemeente om deze woningen zo vlot mogelijk te realiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten