<p>Luai Khosh, eigenaar van kapsalon Luai Hairstyling.</p>

Luai Khosh, eigenaar van kapsalon Luai Hairstyling.

(Foto: Yvonne Bussche )

Gratis kapperstraining voor vluchtelingen

  Nieuwsflits

NIJMEGEN - De Nijmeegse stichting Solid Road helpt vluchtelingen om hun talenten te ontdekken en een toekomst op te bouwen. Maandag 11 oktober start Solid Road een kapperstraining voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning. De training is voor beginners die geen of weinig kapperservaring hebben en wordt gegeven door Luai Khosh van kapsalon Luai Hairstyling aan de Groenestraat 258 in Nijmegen.

De training is in het Nederlands en daarom is basiskennis van de Nederlandse taal nodig (minimaal niveau A 1).
Tijdens de kapperstraining wordt gewerkt met professionele kappersmaterialen en wordt er geknipt op oefenhoofden. Aan bod komen de belangrijkste knip- en haarstylingstechnieken. De training vindt plaats op maandagen en duurt zes weken. Er zijn twee groepen van elk vijf vluchtelingen.

Tijdens de training worden ook de Nederlandse taalvaardigheden geoefend en worden de deelnemers door Solid Road begeleid en ondersteund om plannen te maken voor hun toekomst in Nederland en bij het vinden van werk. 

Opgave voor deelname aan de kapperstraining via info@solidroad.nl of tel. 06-27480885 (graag naam en telefoonnummer vermelden). Vooraf aan de training is er een korte kennismaking tussen Solid Road en de deelnemer. Deelname aan de training is gratis, alle kappersmaterialen zijn aanwezig. Tijdens de training worden de coronaregels in acht genomen.

www.solidroad.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden