Huiseigenaar Pascal Saul voor zijn duurzame woning.
Huiseigenaar Pascal Saul voor zijn duurzame woning. (Foto: De Nationale Duurzame Huizen Route)

Online op bezoek in duurzaam huis

  Nieuwsflits

Nijmegen - Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt de kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Gelderse huiseigenaren geven in mei en juni online thematours waarin zij uitleg geven over duurzame maatregelen zoals isoleren, de warmtepomp en balansventilatie. Zij hebben al ervaring op het gebied van duurzaam wonen en delen hun kennis met anderen. Mensen die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Eén van de huiseigenaren is Pascal Saul. Zijn woning was bij de aankoop al voorzien van een aantal energiebesparende voorzieningen maar met de aanschaf van een lucht-warmtepomp en zonnepanelen is de woning nu helemaal aardgasvrij. “Ik zie het als een investering die goed is voor het milieu én voor mijn portemonnee.” Hij deelt zijn ervaringen met renoveren nu graag met anderen tijdens de online thematour op 30 mei.

Op 26 mei kunnen gasten binnenkijken bij Martijn Bos en Quirine Dekker. Bij de bouw van hun vrijstaande woning in 2016 kozen zij voor een bodem/water-warmtepomp, balansventilatie en zonnepanelen. Daarmee wonen zij nu in een plusenergiewoning met een heel prettig binnenklimaat.

Dit voorjaar zijn er nog meer online thematours waaraan inwoners van de provincie Gelderland kunnen deelnemen. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De virtuele bezoekers krijgen daarna de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden