Nijmeegse Sportfondsenbaden gaan open


Er kan - onder voorwaarden - weer worden gezwommen in de Nijmeegse Sportfondsenbaden.
Er kan - onder voorwaarden - weer worden gezwommen in de Nijmeegse Sportfondsenbaden. (Foto: eigen foto)

Nijmeegse Sportfondsenbaden gaan open

  Nieuwsflits

Nijmegen - Het Erica Terpstra Sportfondsenbad, Sportfondsenbad Nijmegen-West en het Goffertbad in Nijmegen gaan maandag 25 mei in aangepaste vorm weer open.

"Het aantal zwemmers dat we kunnen ontvangen is weliswaar beperkt, maar wij zijn enorm blij om onze vaste bezoekers weer te zien. De veiligheid van onze zwemmer en medewerkers staat daarbij voorop, daarom hebben we het zwembad helemaal corona-proof gemaakt.

Vanaf maandag 25 mei kan men weer komen zwemmen. Dat kan alleen wanneer we een aantal voorwaarden in acht nemen. De belangrijkste zijn:

- thuisblijven met klachten;

- vooraf telefonisch reserveren; men kan een periode van 45 minuten reserveren.

- thuis douchen en zwemkleding onder de gewone kleding aan;

- 1,5 meter afstand houden en de aangegeven route en aanwijzingen van het personeel volgen.

"Wij doen er bovendien alles aan om extra tijd te besteden aan schoonmaken en hygiëne. We laten daarom minder mensen toe tot ons zwembad en beperken de toegang tot de faciliteiten, zoals douches en kleedkamers. Op onze websites kunt u alle voorzorgmaatregelen voorwaarden voor verantwoord zwemmen lezen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM, het protocol Verantwoord Zwemmen van de zwembranche."

"We gaan stapsgewijs open voor onze zwemmers. We beginnen met banenzwemmen en zwemlessen, omdat wij de zwemveiligheid van kinderen belangrijk vinden. De ouders van zwemleskinderen zijn inmiddels gebeld. Ook de Nijmeegse zwemverenigingen kunnen hun activiteiten op aangepaste tijden en voorwaarden weer opstarten."

"Voor de banenzwemmers kunnen wij 1,5 meter afstand tijdens het sporten garanderen, waardoor het besmettingsgevaar minimaal is. Men kan alleen komen banenzwemmen als men vooraf heeft gereserveerd. Er kan alleen telefonisch worden gereserveerd op de dag zelf of voor de volgende dag. We kunnen namelijk maar een beperkt aantal sporters toelaten."

"De kwaliteit van het zwemwater is enigszins gewijzigd, omdat we genoodzaakt zijn de chloorwaarden te verhogen. De horeca blijft vooralsnog gesloten. Vanaf 1 juni zal het wel mogelijk worden to-go-producten af te rekenen."

Vrijdag 22 mei kunt u bij de kassa’s van onze drie accommodaties tussen 09.00 en 17.00 uur reserveren voor maandag 25 mei.

Geen abonnement Goffertbad

Er kan in het Goffertbad alleen baantjes worden gezwommen in het grote bassin. De geldende regels maken het op dit moment niet mogelijk om recreatief te zwemmen en te zonnen op de ligweide. Omdat er nog te veel beperkingen op het gebruik van het zwembad liggen, worden dit jaar geen abonnementen verkocht.

"Het besluit om geen abonnementen te verkopen is genomen om teleurstellingen bij abonnementhouders te voorkomen. Wij kunnen de trouwe vaste klanten niet garanderen dat zij op de door hen gewenste dagen en tijden kunnen zwemmen en daarmee optimaal gebruik maken van hun abonnement. Als alternatief wordt een 15-baden kaart aangeboden voor de prijs van 10 losse entrees."

http://www.sportfondsenbadnijmegenwest.nl

http://www.ericaterpstrabad.nl

http://www.goffertbad.nl

http://www.facebook.com/SportfondsenbadenNijmegen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden