Medewerkers van stichting Kompas mengelmoes
Medewerkers van stichting Kompas mengelmoes (Foto: )

Vogels vouwen tegen eenzaamheid

  Nieuwsflits

Nijmegen - Stichting Kompas mengelmoes bestaat tien jaar. De stichting zet zich in voor de kwetsbare burgers in Nijmegen, voor mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. "Het tien-jarig bestaan vieren met een feestje is nu niet mogelijk en dus bedachten we iets anders. We maken samen met de bewoners een ludiek kunstobject dat straks voor het publiek te bewonderen valt", aldus creatief directeur Angela Kilkens.

"We willen juist nu samen met u een kunstwerk maken tegen eenzaamheid. Vouw samen een vogel, met je partner, kinderen, kleinkinderen, vrienden, je buurman/buurvrouw, bewoners van een verzorgingshuis, vereniging, bedrijf of school. Iedereen kan meedoen! Bij de verzorgingshuizen waar mensen geïsoleerd zitten, komen wij ze ophalen. Of laten we zeggen 'opvangen' want dat doen we op een ludieke manier: de bewoners mogen ze loslaten ofwel 'uit het raam laten vliegen'. Wij vangen ze met schepnetten en nemen ze mee. Om er vervolgens een corona kunstwerk van te maken wat ter zijner tijd voor iedereen te bewonderen is."

Inleveren van de gevouwen vogels kunt u bij de winkel Ieder z’n vak aan de Lange Hezelstraat 72-76 in Nijmegen of via Gloxiniapad 7 6663 CT Lent. "Ziet u ze al vliegen, de honderden papieren vogels gevouwen door ons allen?"

https://www.facebook.com/kompasmengelmoes

vouwinstructie:

https://www.youtube.com/watch?v=e-3b7-m1EtQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3cMWW_C68WxqFYhsXCgGPXFwvdFBIW2xttoIpFhQweIWEgEYR17jUsAvs

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden